tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pyöräilyä

Maaseutuun on kiva tutustua pyörän selästä käsin.  Tänään suunnattiin Monniin ja sieltä Hikiään. En ollut koskaan käynyt Monnissa - ohi olen mennyt monta kertaa. :) Monnista löytyi niin iso mäki etten jaksanut polkea, vaan talutin mäen ylös. ;) Monnista löytyi myös kuivaa mäntykangasta, jonka tuoksu jaksaa aina hurmata minut <3 - tuoksu tuo mieleen lapsuuden ja nuoruuden mökkimaisemat. :)

Hyvinkään ja Hikiän välille kaipaisi kovasti pyörätietä, muuten reitti on oivallinen pyöräillä - varsinkin jos pyöräilee Monnista Hikiään - toisinpäin reitti on varmaan aika raskas ylöspäin nousevine mäkineen. Tienpientareet ovat kovin kapeat ja jos takaa tulee rekka niin välillä on pakko laskeutua pois pyörän selästä ettei ilmavirta heittäisi pyöräilijää rekan kylkeen.

Minua miellyttää semmoinen pyöräily, jossa ei ole hoppu minnekään ja säännöllisin väliajoin pysähdytään jollekin levikkeelle juomaan vettä ja lepuuttamaan pyllyä ja jalkoja. Vauhti väsyttää enemmän kuin matka eikä ole syytä kovin äkkiä polkea jalkoja maitohapoille. ;) Kaunis kesäilta ja eteneminen rennolla mielellä on tärkeämpää sekä yhdessäolo. :) Jos mäki vaikuttaa jyrkältä ei sitä ole pakko polkea ylös, vaan voi taluttaa. :)

6 kommenttia:

 1. Monnin ja Hikiän väli on suosittu pyöräreitti, ja tarttis kyllä sen pyörätien - tai edes leveämmät pientareet! Siinä on kuitenkin niin vilkas autoliikenne, että vaaratilanteita syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräilyreitti olisi tosi hyvä, jos tien laidassa olisi enemmän tilaa mennä tai esim. pyörätie.:-) Kun on alamäki ja rullaa vapaasti eteenpäin niin on tylsää, kun joutuu varomaan ja pelkäämään liikennettä.

   Poista
 2. oikeen mukavaa reissua! juu pyöräily onkin silloin parasta
  kun saa mennä omaan tahtiin ja ihastella maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Pyörällä pääsee mukavasti eteenpäin, muttei liian lujaa :) - on aikaa maisemien katselulle ja kesän fiilistelylle. :)

   Poista
 3. Kiireetön pyöräily on kivaa, minäkin tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräillessä ehtii nauttimaan maisemista ja havainnoimaan luontojuttuja.:-)

   Poista