keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kauppakuitit

Mä yleensä heitän ruokakauppakuitin jo kaupassa roska-astiaan tai viimeistään kotona, mutta nyt katson uteliaisuuttani kuukauden verran, paljonko mulla menee ruokaostoksiin rahaa ja siksi säästän kuukauden ajalta kaikki ruokakauppakuitit. :)

18 kommenttia:

 1. Varmaan ihan avartavaa. Mulla ei ole aavistustakaan, paljonko menee rahaa ruokaan kuussa. Mutta säästän kortilla maksettujen ostosten kuitit, kun tarkistan ne tiliotteesta, että siellä ei ole mulle kuulumattomia menoja. Ei näin mulle ole Suomessa ikinä käynytkään, mutta ulkomailla asuessa on, joku nettimaksu Amerikassa tms. Pankki korvaa ne, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä onkin seurata välillä ettei tilillä tapahdu mitään ylimääräisiä velotuksia. :)

   Mäkään en tarkkaan tiedä paljonko ruokaan menee - se ehkä jonkin verran vaihteleekin kuukausittain. :)

   Poista
 2. Mulla taas on kaikki kauppakuitit tallessa, kun maksan aina kortilla niin pysyy paremmin tuo tilitilanne hallinnassa. Ne kun eivät mene aina reaaliaikaisesti tililtä, mikä on kurja homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hyvä, jos tallettaisi aina kuitit juuri tuon oman tilin tilanteen seuraamisen takia.

   Mä käyn välillä verkkopankissa kurkkaamassa paljonko mulla on rahaa, kun jos katson tilisaldon rahannostoautomaatin kautta niin se maksaa. ;)

   Poista
 3. Se saattaakin olla ylläri, se summa kuukaudessa. Ite oon ainakin huomannut, että tili tyhjenee nopeammin kuin on kuvitellut :) Sitä aattelee, että kyllähän satasella pärjää kummasti niin ja niin pitkälle, mutta jos haluaa syödä kuitenkin hyvin, hupenee raha äkkiä.

  Just äsken katoin kanssa tilille, paljonko siitä mun satasesta on jäljellä, mutta ei se paljon auta, kun ne korttiostot tulee monta päivää myöhässä enkä millään muista kaikkia. Pitäs tosiaan säästää ne kuitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa joskus epäillyt, että mun tilissäni on reikä :D, kun tili tyhjenee, vaikka ostaisi lähinnä vaan ruokaa.

   Poista
 4. Jos tilillä ei ole isoa saldoa niin sitten voi maksutta kurkata automaatista saldonsa, kun yrittää nostaa yli sen mitä siellä olettaa olevan. Jos siellä on vaikka 50 een korvilla niin kun yrittää nostaa 200 eetä niin se automaatti antaa sen saldon ilmaiseksi :D Se on kyllä kohtuuttoman hintainen se paperille pyydetty saldo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä välillä nostan sen takia rahaa automaatista, että näen samalla saldon. ;)

   Se on hinnakas se paperisaldokysely ja jos nostaa yli 4 kertaa kuussa rahaa automaatista niin sen jälkeen jokainen nosto maksaa. ;)

   Poista
 5. Voipi olla ylläri kuinka paljon ruokaan saakin laitettua rahaa. Minullakaan ei ole mitään käsitystä mitä kuukauden ruokaostot voisivat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaan menee yllättävän paljon rahaa - se on totta.

   Poista
 6. Minä tutkailin puolitoista vuotta sitten eromme jälkeen ruokalaskujamme monta kuukautta. Aika vakio se kuukaudesta toiseen oli. Sellaisen konstin hoksasin, että rahaa menee huomattavasti vähemmän kun ostaa käteisellä tai kortilla eikä tilille (meillä on myös ruokatili, mutta en enää käytä sitä kuin äärimmäisessä hädässä. Teini tosin saa sinne ostaa evästä kylillä ollessaan jos kysyy erikseen luvan. Ei tarvi sillä aina olla käteistä mukana). Jotenkin ruokatilistä tulee sellainen iluusio, että rahaa on enemmän.

  Niin, ja sekin mua auttoi, kun rupesin suunnittelemaan useamman päivän syömiset etukäteen ja kävin harvemmin kaupassa. Mutta ruoka on kyllä kauhean kallista näistä tempuista huolimatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn useamman kerran viikossa kaupassa, mutta ostan vain sitä, mitä puuttuu tai melkein puuttuu. ;) Lounastarpeita ostan useammaksi päiväksi kerrallaan. Makeaostot teen heräteostoina. :)

   Välillä kyllä sinnittelen enkä mene pariin päivään kauppaan. :)

   Kun on rahat lompakossa tai tietää pankkitilin saldon niin silloin on tosissaan helpompi pysyä kärryillä siitä, mihin on varaa. :)

   Poista
 7. Se on ihan hyvä vähän seurailla mihin ne rahat oikein menee ja missä kohtaa pystyisi kenties vähän säästämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vähän seurailla, että mitä tulee säännöllisimmin ostettua. :)

   Poista
 8. Olen pitänyt täydellistä talouskirjanpitoa vuodesta 1959-lähtien. Mahtaakohan olla Suomen ennätys:)))))

  VastaaPoista
 9. Minäkin pidin kirjaa ruokamenoista joskus aokoinaan, mutta kun huomasin, miten paljon ruokaan todellisuudessa menee rahaa, niin säikähdin ja lopetin kirjanpidon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun alan tutkimaan kuittieni sisältöä niin jupisen varmaan itsekseni "mutta tuohan on tarpeellista", "tuotahan puuttui", mutta pitäähän tuotakin olla" ja ostosten karsiminen voi jäädä tekemättä. :)

   Poista