maanantai 15. heinäkuuta 2013

Liikaa riisiä

Nyt täytyy pitää taukoa riisin syönnissä. ;) Mulla menee vatsa kovalle, jos syön liian usein riisiä. Huomasin sen opiskeluvuosinani, kun opiskelijaravintolassa oli vaihtoehtoina perunoita tai riisiä, ja koska perunat eivät kunnoltaan aina olleet parhaita mahdollisia niin valitsin usein riisin ja vatsa meni kovalle. ;)

Riisi on kyllä tosi hyvää esim. kanan kanssa. :)

Opiskeluvuosien jälkeen en ole kovin usein riisiä syönytkään - paitsi viime aikoina. ;)


10 kommenttia:

 1. Varovasti siellä nyt sen riisin kanssa! Kova vatsa ei ole kiva asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyllä kiva juttu, jos istunto vessassa pitkittyy kovastikin kovan vatsan takia - ainakin pitäisi syödä riisin vastapainoksi lakuja tai luumuja.

   Poista
 2. Ai, voiko riisin kanssa käydä noinkin? Kun en juurikaan tykkää riisistä, niin teen sitä kovin harvoin. Eilen tein kanaa ja sen seuraksi riisiä, kun kylässä oli riisistä pitävä ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin tänään jonkun listan netistä, jossa riisi mainittiin yhtenä vatsaa kovettavana ruoka-aineena.;-)

   Poista
 3. Vettä tarpeeksi kyytipojaksi ja luumuja jälkiruuaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - tarpeeksi juotavaa ja pehmentävä jälkiruoka!:-)

   Täytyisi varmaan jotenkin öljytä ne riisit jollakin kastikkeella niin liikkuisivat
   sutjakammin kehossa.:-)

   Ne opiskelijaravintolan riisit olivat usein jotenkin kuivia niin kuin ne perunatkin, kun joutuivat seisomaan astioissa ja odottamaan ruokailijoita.;-)

   Poista
 4. Me ollaan kokonaan vaihdettu valkoinen riisi täysjyväriisiin ja on hyvää! Kumpaa sulla on? Kokeile riisin korvikkeena kanan kanssa Vehnänalkiopastaa, naminami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vaaleaa riisiä - täytyy kokeilla täysjyväriisiä seuraavaksi. :) Ja tuota pastaa. :)

   Poista
 5. Mä mietin myös tuota, että olisko täysjyväriisi hyvä vaihtoehto? Ainakin täysjyväpasta on sellainen, mitä vatsa tuntuu paremmin kestävän. Itse tykkään kans tosi paljon riisistä! Mutta myös pasta kanan kanssa on ihan hyvä vaihtoehto, toki ei välttämättä vatsaystävällisempi, jos ihan tavallista laittaa. ;) Kanaa kermakastikkeessa ja pastaa, nam!! :)

  VastaaPoista
 6. Riisi on maistuvaa ja pastakin.:-) Pastaa olen ostanut täysjyväversiona ja makarooniakin.:-) Hyvää!:-) Kana on yksi herkkuruoistani!:-)

  VastaaPoista