tiistai 30. heinäkuuta 2013

Eri tyylillä tyttärenä

Käyttäydyin isän kanssa lapsena/nuorena eri tyylillä kuin äidin kanssa. Muistan ekan pitkän hiihtolenkin isän kanssa - olisinko ollut 11 ikävuoden korvilla. :) Hiihtolenkki taisi olla kymmenen kilsaa tai ainakin viisi - pitkä lenkki se kuitenkin oli. :) Sain kehuja, että kuinka reippaasti olin hiihtänyt lenkin isän kanssa - äidin kanssa hiihto- ja pyörälenkeillä mulla tuli jossakin kohtaa sanomista lenkin pituudesta tai vauhdista tai ylä- tai alamäistä. :D Toisaalta äidin kanssa hiihdin ja pyöräilin niin usein, että siinä ehti välillä harmittamaankin. ;)

Sivujuonteena voin sanoa, että tänään fillaroin lapsuusaikaisen retkikohteen ohi ja jäin miettimään, että miten matka onkaan huimasti kutistunut ja mäki. :D Silloin aikoinaan pyörässäni ei ollut vaihteita, olin lapsi, pyörä oli suhteessa silloiseen pituuteeni  korkeampi, osa tiestä oli silloin hiekkatienä ja kaupunki on sittemmin laajentunut - kolmekymmentä vuotta sitten maaseutu alkoi aiemmin ja asutus ei  vielä ollut levinnyt niin laajalle niin pyöräilymatka tuntui silloin pikkutytöstä pitkältä. :)

Lapsena useimmiten kränäsin äidille. Ehkä se johtui siitäkin, että isä oli osan viikosta töiden puolesta toisella paikkakunnalla ja äiti oli lähin kohde. Ja minä jääräpäinen luonne. ;)

Olen hidas kotoalähtijä  - katson moneen kertaan onko kotona kaikki kunnossa ennen kuin pääsen sulkemaan oven perässäni. ;) Isä käveli ulos ovesta eikä kauheasti vilkuillut ympärilleen lähtiessään autolleen. :)

Kun äiti eli niin ruokavalikoimaa oli sopeutettu jonkin verran mun makuani vastaavaksi.  Usein oli muun muassa spagettia ja kalapuikkoja, joista tykkäsin. :) Toki oli välillä perunoita sekä kalaa tai lihaakin. Mä en tykännyt ohuesta kastikkeesta enkä lihasoosista. ;) Äidin kuoltua aloin itse ostamaan ruokani - teinillä ne olivat usein tyyliä hampurilainen pikkelssillä lähinakkikioskilta tai valmispizza kaupasta. Toki isä teki ruokaakin  - mä olen opetellut laittamaan ruokaa vasta aikuisiällä. Teininä olin kerran sulattamassa pakastepinaattikuutiota kattilassa ja pinaatti kärähti kattilaan kiinni. ;)

Blogiin on tultu haulla hiki kainalo leivinjauhe - en ole testannut toimiiko leivinjauhe kainalohien poistajana. :D


16 kommenttia:

 1. Tuo hiki kainalo leivinjauhe kuulostaa ihan mun luomudödöltä (kookosöljyä, ruokasoodaa ja maissitärkkelystä ;-)

  Minä olen kerran onnistunut lapsena keittämään perunat kiinni kattilaan kun seurasin vanhempieni ohjeita: laita perunat kattilaan ja kattila liedelle. Kukaan ei puhunut mitään vedestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen varmaan ajatellut, että kyllähän tämä jäinen möykky muuttuu sulaessaan keitoksi. ;) Perunoiden kohdallakaan ei kyllä olisi tullut ajatelleeksi, että vettä vaatisivat. :)

   Poista
 2. Huu, silkkapelkkä leivinjauhe kainalossa on kyllä aika ärtsyä tavaraa... en suosittelis :) Sen ph on aika korkea, niinku olis saippuaa kainalossa.

  Mie olin kyllä ihan eri tyttö sen mukaan, olinko isän vai äidin seurassa. Pelkäsin isää. Tavallaan vähän pelkään vieläkin. Ja huutavia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää ettei lykkää leivinjauhetta kainaloon. ;)

   Mä en pelännyt kumpaakaan vanhempaa - kunnioitin kyllä, vaikka erityisesti äidin kanssa vänkäsin muksuna - olimme tiiviisti ja paljon yhdessä. Äidiltä on vaadittu kärsivällisyyttä eikä varmasti ole mun kanssa aina ollut tasaista. ;)

   Poista
 3. Meistä varmasti jokainen toimii samoin vanhempiensa kanssa. Meillä kotona kukaan ei kiukutellut isälle, häntä kunnioitettiin ja hieman pelättiin. Äiti sai kaiken niskaansa. Ja se näyttää periytyvän sukupolvesta toiseen. Nyt kyllä pojat sanailevat myös isänsä kanssa, mutta enimmäkseen minun kanssani. Tosin mies on reissuhommissa ja kotona vain viikonloppuisin. Ei siinä paljon ennätä kiukkuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se usein on niin, että äidit kohtaavat lasten kiukuttelut useammin kuin isät. Hatunnosto vanhemmille ja erityisesti äideille kärsivällisyydestä ja jaksamisesta!

   Teini-ikäisenä minulla oli suhteellisen vähän kiistoja isäni kanssa (tyyliin roskapussin viemisestä oli joskus ;)).

   Poista
 4. Tuo oli kyllä mielenkiintoista, kuinka sun blogiin on tultu. Leivinjauhetta kainaloon.... Hmm.... Eipä ole kyllä tullut mieleen moinen juttu. ;)

  Mä huomaan myös saman, että äidille tuli kiukuteltua paljon enempi, kun isälle. Tokihan siinä on se, että äiti oli enempi kotona, kun isä. Äitini oli kotiäitinä ja isäni kävi töissä. Nykyään huomaan, että oman neidin kanssa tulee enempi yhteen törmäyksiä, kun poikien kanssa. Tiedä sitten mistä moinen johtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä äiti-tytärsuhde on aina erityinen ja samalla ihana. <3 Kun äitini vielä eli kerkesimme käymään (mä ja äiti) "tyttöjen" lomareissuilla <3 ja ne muuttuivat kerta kerralta vaan entistäkin paremmiksi, kun mulle tuli ikää lisää. :) Samoin äidinäidin kanssa suhde oli erityinen <3, vaikken murrosiässä aina välttynyt ristiriidoilta. ;)

   Poista
 5. Niin ne pienenee mäet ja kalliot! Minun lapsuuteni suuri suuri kallio on kutistunut aika pieneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi kaikki tuntuu pienemmältä - mäet ja matkat- kun on itse pidentynyt.:-)

   Poista
 6. Hampurilaisilla ja pizzoilla tuntuvat elävän ainakin nörttinuoret nykyäänkin, mutta jokainen taaplaa tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tulee harvoin ostettua pizzoja, kun aikoinaan söin niitä usein. ;)

   Poista
 7. Minä kiukuttelen vanhemmilleni vieläkin. Isälle enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiukuttelu on inhimillistä ja kuuluu elämään.

   Poista
 8. Jaa-a. Voisikohan leivinjauheella saada hikiläiskäpiintymät irti puseroista? Muuten en sitä kyllä kainaloon kokeile, on vielä Oskarin jäljiltä tilanne päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin äsken kokeeksi hikipiintyneeseen asusteeseen toiseen puoleen leivinjauhetta ja toiseen ruokasoodaa. Jätin vatiin vaikuttumaan näillä kuorrutettuna. Leivinjauhe on ärtsyä :D - kynsinauha alkoi heti kirvelemään leivinjauheesta, toisin kuin ruokasoodasta. :D

   Hajuvettä jos eksyy kainaloon niin hajuvesi osaa aiheuttaa kirvelyä - auts auts! ;)

   Poista