lauantai 7. syyskuuta 2013

Mutinaa ja jupinaa

Keittiötäni (välillä :D) puhdistaessani ja siellä häärätessäni huokailen, että "voi kunpa jo pian löytäisin sen isomman (kohtuuhintaisen) ja muutenkin kivan asunnon ja keittiön". Mä niin haluaisin, etten koko ajan joutuisi siirtämään astioita edestakaisin pois tieltäni - siivotessani ja leipoessani. Aina tuntuu olevan joku esine väärässä paikassa. Phuhhuh! :D

Ja haluaisin astianpesukoneen! :)

Kaapit pullistelevat muun muassa jos jonkinlaista astiaa - osa niistä tuli isän omakotitalosta ja osa oli minulla ennestään. ;) Osa tavaroista ei ole edes kaapeissa, vaan työtason takareunalla. Toisaalta äsken, kesken postauksen kirjoittamisen siirryin järjestelemään keittiöön tavaroita ja tulihan sinne lisää laskutilaa, kun muutin hieman mikroaaltouunin sijantia, ja vein muun muassa kissan turkinhoitovälineet pois keittiöstä. ;)

Siirsin yhden ruokapöydän tuoleista keittiöstä eteiseen ja jouduin kehittelemään keittiön alakaappien eteen uuden "lapsilukon" Kolloa varten. Lapsilukko koostuu kolmesta palohakasesta, jotka yhdistin ketjuksi.  Kollo kun tykkäisi paukuttaa kahta keittiön alakaapin ovea ja siksi tuoli on ollut ovien edessä ja siksikin, että tuoli ei mahdu pöydän ääreen. :D   

"Sää- ja ilmanpainemittari" löysi kuin löysikin vihdoin paikkansa eteisen seinältä, kun otin yhden kissa-aiheisen painokuvan pois eteisestä. Mittari mahtuu juuri ja juuri olemaan siinä, missä se nyt on - ilman että vessan ovi osuisi siihen.

16 kommenttia:

 1. Sulla on sentään toiveita saada sellanen... meillä ei ole näköpiirissä isompia tiloja, pitää vain odottaa että lapset kasvaa isoiksi ja muuttaa omiin koteihinsa...
  Olis tosi ihanaa, kun olis askartelu/kodinhoitohuone. Semmonen, missä ompelukone ja askarteluvälineet sais olla levällään niin kauan, kuin työ on tehty, eikä tarttis aina kerätä niitä pois keittiön pöydältä, että mahtuu ruokailemaan välillä. Tai missä olis silityslauta. Ja mahtuiskin olemaan.
  Mulla oli semmonen silityslauta, jonka sai taitettua tuoliksi (ihana kirpparilöytö!) mutta isäntä mitään kyselemättä vei sen varastoon ja siellä se oli ties minä sahausalustana ja oli niin likainen ja pölyinen sitten, että jouti roskalavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on silityslauta vaatehuoneen peränurkassa - semmoinen perinteisen mallinen. Tuolimallinen olisi ihana ja semmoista silityslautaa/tuolia tulisi käytettyäkin!♥

   Juuri äsken (taas kerran) siivosin "teknisen kaapin" (eli siivousväline/työkalukaapin). Ei se järjestyksessä pysy, kun on aika täynnä eikä sieltä yleensä löydä helpolla sitä, mitä on sillä hetkellä etsimässä eli esim. sopivaa ruuvimeisseliä.:-D   Poista
 2. Ennen oltiin ilman astianpesukonetta, mutta sellainen tuli asunnon yhteydessä ja totuttiin siihen. Sitten se meni ja hajosi eikä meillä talous heti venunut uuden ostoon. Me ei miehen kanssa koko 14 vuoden aikan olla riidelty niin paljoa kuin sen parin viikon aikana kun oltiin ilman astianpesukonetta :D Me pitkään kutsuttiin meidän uutta aarretta ostamisen jälleen avioliiton pelastajaksi :D Voi keittiönkaapit olisi munkin unelmissa, meille ei vaan postimerkin kokoiseen keittiöön mahdu kaappeja jos ei kattoon sitten laita :D Olisi niin ihanaa hamstrata astioita kirppareilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astianpesukone on ihana, kun sen voi täyttää ja surauttaa pesuohjelman läpi, ilman tiskivuoroja.;-)

   Mäkin olen katsonut, että monessa asuntoilmoituksessa keittiössä näkyy astianpesukone .;-) Kattilat, taikinakulhot ym. olisi kiva lykätä astianpesukoneeseen.:-)

   Kaappitilaa olisi mukavaa saada lisää.:-) Mä yritin tänään tehdä uudelleenjärjestelyä kaappeihin, mutta astioita on niin paljon.:-) Ja olisi kiva joskus saada lisää keittiötarvikkeita :-)

   Poista
 3. Myönnän, et astianpesukone on mulle välttämättömyys. Lapsuudenkodissa ei sellaista ollut (eikä ole) ja mitään en inhoa niin paljon kuin käsintiskaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle painavat astiat kuten esim. kattilat tahtovat olla semmoisia, että käsinpesu tökkii erityisesti.

   Poista
 4. Astianpesukone on ihan ehdoton! Toivottavasti löydät pian sopivan asunnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti, että asunto osuu kohdalle ja astianpesukone! :)

   Poista
 5. Jaahas, vaihettasko huusholleja.. meillä on astiapula. Jokaikinen kuppi on eriparia hohhoijaa. :) Tsemppiä uuden isomman keittiön metsästykseen!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia - toivottavasti asunto jossakin vaiheessa ilmaantuu.:-)

   Mullakin on montaa eri astiasarjaa. ;-)

   Poista
 6. On se kyllä sit kiva kun on siistiä ja tavaroilla on tapana pikkuhiljaa, jos ei heti niin jossain vaiheessa löytää oma paikkansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarat löytävät ajan myötä paikkansa - se on totta.:-)

   Poista
 7. Olis luullut, että mekin muutossa (3v sitten) oltais heitetty esim. edellisestä muutosta purkamattomat laatikot pois... Täällä ne on. Aina sillon tällöin laitan jotain huutikseen, nyt noita lastenvaatteita, niitä on pieniä ihan liian monta laatikollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein ajattelen, että nyt karsin tavaroita, mutta sitten en vaan saa ryhdyttyä puuhaan tai ajattelen, että tuotakin esinettä voin tarvita ja kaivata jossakin vaiheessa.;-)

   Lastenvaatteista on paljon iloa ja hyötyä♥, kun ne siirtyvät uusille pienille pukeutujille.:-)

   Poista
 8. Astianpesukone on kyllä oikein oiva kodinkone. Meillä välillä tulee niin mahottomasti tiskiä, että en taitaisi osata elää enään ilman asitanpesukonetta.

  Mulla on iso keittiö, mutta silti joudun siirtelemään tavaroita sinne ja tänne, sisutuksellisesti näyttää aina, että ovat väärässä paikassa. Jotenkin mulla vain kerääntyy tavaraa pöydille ihan älyttömästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kerääntyy pöydille tavaraa ja sitten, kun tarvitsisin tilaa tehdä jotakin pöydän ääressä niin manailen tavaroita. :) Kissanruokapussikin pysyi kaapissa varmaan päivän ja nyt se on taas pöydällä. ;)

   Poista