sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hyvää

Kaunis, aurinkoinen syyspäivä! <3

Eilen siili oli jo ollut odottelemassa pihalla ruokaansa, kun miesystäväni piipahti ulkona. Hämärä laskeutuu entistä aikaisemmin ja siili ilmestyy paikalle entistä aikaisemmin. Siili oli kipittänyt miltei miesystäväni jalan juuresta ruokalautasensa ääreen. ;) Siili on kasvanut (lienee tämän kevään poikasia), mutta tarvitsee vielä lisää kissanruokaa. Saas nähdä minne asti syksyllä siili käy syömässä ruokintapaikalla - ruokinta jatkuu niin pitkään kuin siili ilmestyy paikalle. Olen kohta kuukauden ruokkinut siiliä. :) Ihana, tuhiseva piikkiselkäinen maiskuttelija! <3

Tänään ei ole suunnitelmissa mitään erityistä tekemistä - eilen siivosin kodin niin tänään ei ole ohjelmassa sitä. :) Kaulaliinan kutomista pitäisi kyllä jatkaa, jotta kaulaliina valmistuisi talveksi. :)

Jos löydän talven aikana "uuden" asunnon niin en näe sitä, ilmestyykö siili pihalle keväällä. ;) Netistä olen asuntotarjontaa seuraillut, mutta vielä ei ole asuntoa löytynyt. Onneksi asunnon löytymisellä ei ole kiire - voin rauhassa seurata asuntotarjontaa. :)

Kävin viikolla moikkaamassa ystävääni - oli ihanaa nähdä ja jutella. :)

11 kommenttia:

 1. Siilin ruokkiminen on varmaan ihanaa, täällä ei niitä jostain syystä ole tai ei näy ainakaan. Lapsuudenkodissani siilejä ruokittiin ja isäni teki niille talvipesän.
  Hienoa, ettei asunnon kanssa ole kiire, tuohan onkin paras tilanne.
  Mukavia kutomishetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin siilimökin hankkimista, mutta tässä katolta jysähtää usein kevättalvella niin isoa
   "lumikuormaa" etten ole uskaltanut hankkia siilimökkiä, ettei siilille ja pesämökille kävisi köpelösti.

   Isomman pihan omaaville ja jos siilejä liikkuu alueella niin siilit ottavat varmasti ilolla siilimökin/mökit omikseen.:-)

   Saaressa siileillä olisi "siilinpäivät", kun siellä ei ole silleen vilkasta liikennettä.:-)

   Siilin iltaelämää on kiva seurata.:-)

   Onneksi asunnon löytymisellä ei ole kiire - sen suhteen on hyvä tilanne.:-)

   Täytyy kutoa, että saisi lämmintä kaulaan talveksi.♥

   Poista
 2. Pidän peukkuja sun asunnon etsinnälle!

  Siilit on suloisia! satuitko katsomaan viime sunnuntaina uutta kotimaist luonto-ohjelmaa Ulos luontoon, jossa siilit olivat pääosassa? Se oli paljon miellyttävämpi kuin edellinen, käärmeistä kertova osa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia peukutuksesta! :)

   Katsoin viime sunnuntaina siiliohjelman ja eilen tuli korvasiilistä ykköseltä ohjelma. ;)

   Poista
 3. Joo siili lyllertää tarvittaessa lujaakin vauhtia. On se varmasti söde :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili säikähtää oven narinaa/kolahdusta ja siirtyy sivummalle, mutta palaa hetken päästä takaisin ruokalautasen ääreen. :) Suloinen siili! :)

   Poista
 4. Siilit ovat niin touhukkaita saapuessaan ruokailemaan :) Täällä niitä ei valitettavasti näy, ja vanhemmillanikin nykyään entistä vähemmän. Tuskin lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ovat tainneet vähentyä Suomessa, kun moni sanoo ettei niitä enää näy entiseen malliin.:-(

   Siilit ovat ihanan touhukkaita!:-)

   Poista
 5. Jos sulle tulee se sopiva uusi asunto kohdalle niin jätä seuraavalle asukkaalle lappu "Ruokithan siilin" Pitäisiköhän tässä jatkaa kaulaliinaa. Jospa kolmas talvi toden sanoisi ja tulisi valmiiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti välittää tieto seuraavalle asukkaalle, että asunnon pihan hoitoon kuuluu siilin ruokkiminen. Siiliparka hämmentyisi täysin, jos ei jatkossa saisi ruokalautasta. Siileillä lienee hyvä muisti ravinnon suhteen. ;)

   Poista
  2. Saas nähdä tuleeko kylmä talvi niin olisi kaulaliinalle käyttöä. ;)

   Poista