torstai 27. kesäkuuta 2013

Ei ollut etelänmatkaa tarjolla

Sanoi puhelimessa myyvä henkilö, vaan lehtitilausta tarjottiin (taas) oheislahjoineen.

Ei kiitos - ei lehtitilausta, ei edes oheislahjoilla varustettuna. :) Koruja, keittiövälinesarjaa... mitä milloinkin oheislahjana on tarjolla. ;)

Kerran opiskelijana sain kuulla, että jokaisella nyt sen verran on rahaa, että on varaa lehtitilaukseen - ei kukaan kuulemma voinut olla niin rahaton. Olin sanonut lehtimyyjälle ettei opintotuki riitä lehtien/lehden tilaamiseen. ;)

Työtänsä lehtimarkkinoijat tekevät, joten lopetan puhelun mahdollisimman nopeasti ja usein kohteliaastikin :), ettei lehteä markkinoivan aikaa menisi hukkaan. :)

Onneksi soittavat usein "kakkosliittymääni" ja "kakkospuhelimeeni", joten tuo puhelin ei mulla ole edes mukana tai jos satun olemaan tuon luurin äärellä niin vastaan jos satun vastamaan, kun tiedän puhelimeen tulevan lähinnä myyntipuheluja. ;)

25 kommenttia:

 1. Minullekkin on tullut ihmeen paljon loman aikana oudoista numeroista soittoja,,,,en ole edes vastannut. Juuri näitä lehti myyjiä ym...
  Nautitaan kesän auringosta tänään täällä ukkostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa lomaa ja kesää! :) Täällä ei tällä hetkellä ukkosta - ehkä jossakin vaiheessa päivää, lämmin kyllä on. :)

   Ehkäpä kesällä kannattaa markkinoida, kun ihmiset ovat töistä vapaalla. ;) Tai sitten eivät vastaa puhelimeen, kun ovat kesäreissuilla. ;)

   Poista
  2. Mä olen tehnyt lehtimyyjän työtä tosin syksyisin, mutta kesällä on enemmän myyjiä kun opiskelijat hankkivat sillä rahaa. Senpä vuoksi hyvinkin mahdollista että soittoja tulee enemmän kesäisin. :)

   Poista
  3. Se on monelle nuorelle oikeastaan ainoa kesätyömahdollisuus.

   Rankkaa työtä ja monesti varmasti tulee en tilaa-kommenttia korvaan.

   Mullekin tulee välillä puhelinmyyntityötarjouksia sähköpostiin.

   Poista
 2. Mutta minäpä olisin saanut taannoin aivan ilimatteeksi taikajuomaa! Kromia ja omenaviinietikkaa piti siinä olla, ja sen avulla olisi laihtunut ja iho mennyt hyväksi ja vaikka mitä!

  En ottanut kuitenkaan, vaikka tarvetta kaikensortin fyysisille parannuksille olisikin. Arvelin kuitenkin, että taikajuoma on joko pitkän päälle kallista tai tehotonta. Onneksi tarvittaessa etikoita saa lähimarketista ja kromiakin lienee pillerimuodossa kaupan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikajuoma kuullostaa mielenkiintoiselta. :) Mäkään en kyllä olisi tilannut, kun uskon, että tulee sitä ja tuota ja tätä normiravintoa nauttimalla nautittua tarpeelliset vitamiinitkin - ehkä. ;) Näitä "teidät on valittu terveystutkimukseen ja tilaa terveysvaikutteisia pillereitä"-markkinoijia riittää. ;)

   Juon päivittäin haaleankylmää kahvia, mutta enempää kylmä kahvi ei ole kaunistanut. ;)

   Poista
 3. Mulle on tarjottu viimeaikoina meidän perhe lehteä moneen monituiseen kertaan. Aikanani sen tilasin, kun lapset olivat ihan pieniä ja hyödyllinen lehti siihen aikaan. No nyt kunt tarjoavat niin sanon, että ei kiitos ei sovellu enään meidän elämämenoihimme. No sitten aletaan tietenkin kyselemään, että olisiko joku muu lehti kenties mitä voitaisiin tarjota? eipä löydy sellaista mikä nyt kiinnostaisi. no soitellaan sitten myöhemmin.

  Viimeksi kun tarjottiin lehtä olisin saanut 2 hengen päiväristeilyn kaupan päälle ja risteilykin olisi kuulemma vielä ollut muokattavissa jos tahtoo erilaisen. Juu kiitos, mutta tällähetkellä ei ole aikaa lähteä laivalle..niinkuin ei juuri nyt olekaan! Lisäksi sanoin, että kyseisen lehden saan lukea anoppilassa viikoittain joten en tarvitse ja vielä sukulaiset kantavat sinne vanhoja lehtiä kasapäin mitä tilailevat ja minä saan ne ilmaiseksi raahata sitten taas meille luettavaksi. Tiedä sitten mitä lehti myyjät tuosta ajattelevat, mutta meille ei kahteen talouteen tarvita samaa lehteä. Ja kun en ole mikään aktiivi tilaaja vaan ostan irtonumerona mielenkiintoisemmat numerot joissa on sellaisia asioita jotka kiinnostaa ja herättää ajatuksia! :) "olenko vähän jyrkkä ja kolkko ihminen"? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihmetellyt sitä, kun silloin kun mulle tuli Me Naiset kestotilauksena niin Me Naisia markkinoitiin silti mulle. ;)

   Mä olen samanmoinen, että ostan lehden irtonumerona, jos sisältö kiinnostaa esim. etukannen perusteella. :)

   Lehtien kierrätys esim. perhe- ja ystäväpiirissä on varmasti hyvä juttu, kun jokaisen ei tarvitse tilata omaa lehteä. :) Kun mulle tuli aikakauslehti niin vein vanhat lehdet taloyhtiön lehtipönttöön - tiedä vaikka joku talon asukas olisi käynyt hakemassa sieltä itselleen luettavaa. :)

   Lapsena lueskelin mökillä ja kotonakin jonkun vuoden/vuosikymmenen vanhoja aikakauslehtiä, joita oli jäänyt kaappeihin - mulle ne lehtien jutut olivat uusia, kun en muistanut lehtijuttujen edustamasta ajasta mitään. ;)


   Poista
  2. Jos multa kysyisi nyt ihmiset mikä olisi hyvä kierrätys menetelmä niin se, että kierrätettäisiin lehdet sukulaisten kesken. Mutta lehdet palautettaisiin takaisin ostajalle tai tilaajalle. Ajattele "avotakka" tai muut sisustus ja puutarhalehdet olisivat 30-40 vuoden päästä antiikkisia ja arvokkaita ja ne säästämällä nille tulisi varmaan nuorelle polvellekin käyttöä. Kun meinaan nykyäänkin ihannoidaan tätä vanhaa ja entisaikaa:)" Tuli vann mileeni tälläinenkin jutska.

   Poista
  3. Trendit taitavat kiertää ympyrää ja lopulta kaikki on aina uudelleen ajankohtaista ja muotia. :) Hyvä idea, että menneiden vuosikymmenten lehdet säästettäisiin tuleville sukupolville - joskus tämä on tapahtunutkin/tapahtuu esim. mökkien ja mummuloiden varastoissa ja vinteillä. :) Lehdet ovat aarteita uusillekin sukupolville.

   Ja on mielenkiintoista lukea ja katsella, mikä on ollut jollakin menneellä vuosikymmenellä in ja mitä ihmiset ovat silloin ajatelleet. ;)

   Poista
 4. No ehkä on "aina varaa" lehtitilaukseen, mutta usein ne rahat meikäläisellä pannaan johonkin hyödyllisempään. Vaikka ruokaan.

  Juu, eipä pitäny ukkosrintama melua ittestään tästä yli mennessään :)tutkassa näkyy salamoita kauhea röykkiö. Mitä lienevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - ruoan ostaminen menee lehden tilaamisen edelle minullakin.;-)

   Merkillinen ukkonen oli - ei tullut tänne.;-)

   Poista
  2. Ukkonen kiersi meidätkin, vaikka aluksi niin uhkasi että sataa ja salamoi koko päivän.
   En minä ukkosta kaipaa, vaan viilentävää sadetta. :)

   Poista
  3. Täälläkin viileni ulkona - nyt on joku parikymmentä astetta. :)

   Poista
 5. Lehdenmyyjien lisäksi ovat nämä puhelinoperaattorit. Täytyy vain heti ilmoittaa kohteliaasti ja jämäkästi: Ei kiitos. (Siis jos ei kiinnosta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myynyt reilun kuukauden ajan puhelinliittymiä :D Ja voin kertoa, että sitä surkeampaa ja kurjempaa työtä ei hyvinvointivaltioissa ole! En saanut edes palkkaa. Se hyvä puoli siitä oli, että nyt jos joku kyseiseltä operaattorilta soittaa ja kauppaa jotakin, ilmoitan, että en anna teidän puljulle rahaa, koska en sitä teiltäkään saanut, vaikka asiakkaita teille hommasin monta.

   (Lisäksi mieheke kysyi varsin pätevän kysymyksen: "sitä minä vain, että kun sinä kerran vihaat soittaa puhelimella yleensäkin, niin mitähän sun päässä liikkui, kun siihen aloit?" Sen kun tietäisi...)

   Poista
  2. Tuo palkatta jääminen on tosi kurja juttu. :(

   Minustakaan ei olisi myymään mitään puhelimessa.

   Mäkin sanon aika nopsaan, jos en ole vaihtamassa liittymää (yleensä en ole. ;))

   Yleinen kysymys nykyään on "käytätkö liikkuvaa laajakaistaa, tablettia?" :)

   Poista
 6. Kirpparilta saa kaikki lehdet muutaman päivän viivellä :) Aina on varaa lehteen on kyllä ihan kökkö lause. Voihan se niin olla, mutta se voi tarkoittaa opiskelija tai muuten pienellä budjetilla sitä, että sitä lehteä on pakko käyttää loppukuusta vessapaperina, kun sitä aitoa paperia ei ole ollut enää varaa ostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparilta löytyy edulliseen hintaan. :)

   Juu ei olisi kiva, jos joutuisi pyyhkimään vessassa aikakauslehteen. :D

   Poista
 7. Mulla yhteen väliin noita soittoja tuli lähes päivittäin... Rupes jo olemaan niin raskasta, kun aikaakin niihin kului sitten ihan reilusti. :( Yritin nätisti sanoa, mutta ei tuntunut olevan oikein mitään tehoa. Rupesin sanomaan, että mulla ei ole aikaa lukea tällä hetkellä lehtiä, niin se helpotti vähän ja myyjät useimmat luovuttivat. Tein sitten sen markkinoineston, niin sen jälkeen ei ole tullut puhelinsoittoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti raskasta, jos koko ajan joku on kauppaamassa jotakin puhelimitse.

   Kun kysytään, laitetaanko tulemaan - niin vastaan kiitos, mutta ei kiitos (nyt tällä kertaa). :)

   Tai sanon heti, etten tilaa mitään kiitos. ;)

   Poista
 8. Eilen soitti joku, joka aloitti, että "on oltu talvella yhteydessä ja olit sanonut, että kunhan Hyvä Terveys -lehdestä tulee hyvä tarjous, niin voidaan palata asiaan". Ilmoitin, että en aivan varmasti ole sanonut niin :D Kaikkea ne yrittää, minä en todellakaan ole pyytänyt palaamaan asiaan millään lehdenmyyntiasialla, enkä varsinkaan terveyslehtien...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutunkuuloista.;-) Mulle on joskus sanottu, että olen
   osallistunut kyselyyn/arvontaan
   netissä ja voittanut edullisen lehtitarjouksen. Ja muistan etten ole osallistunut mihinkään.

   Poista
 9. Minua myös ärsyttää. Hoitovapaalla noin 300e/kk. Lehtimyyjä: Mutta ei tämä ole kuin 30e. Niin, se on 10% tuloistani... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen prossaa on paljon tuloista - minunkin mielestäni.

   Poista