perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ukonilma oli jossakin

Sammutin tänään tietokoneesta ja telkasta virran ja jäin odottelemaan, josko ukonilma tulisi kohdalle. Jyrisi kunnolla, mutta en tiedä missä kohtaa ukonilma tarkalleen oli, vaikka yritin puhelimen netin tutkakuvasta tiirailla. ;) Satoi kyllä roimasti. :)

Huomenna saattaa olla edessä sähkögrillin osto, kun kesään kuuluvat grillatut makkarat. :) Kerrostalossa ei voi muunlaista grilliä käyttää. ;) Sähkögrillit eivät onneksi ole tyyriitä. :)

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sieltäkös se jyristelikin - pohjoisen puolelta. ;)

   Poista
 2. Koko ajan jyrisee useemmassa kuin yhdessä suunnassa...

  VastaaPoista
 3. Meillä oli aikanaan kerrotalossa asuessamme sähkögrilli ja pidin siitä kovastikin. Oli niin kiva laittaa sitä vettä sinne grillin alle josta mukavasti vesi höyrystytti lihoja. Niistä lihoista ja ruuista tuli tosi maukkaita ja meheviä. Täällä ei onneksi ole tänään saatu ukkosta sitä tuli ihan tuutin täydeltä keskiviikkona!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä vinkki - tuo höyrystyttäminen - pitää muistaa kokeilla. :)
   Siitä on tosi tosi kauan, kun mökillä grillattiin lihoja - sen voisikin ottaa ohjelmaan ja grillata makkaran sijaan lihaa tai vaikkapa kasviksia. :)

   Ukkonen on jyllännyt tällä viikolla täydellä voimalla, mutta tänne ihan kohdalle ei ole osanut.

   Poista
 4. Pari päivää sitten näin kun mantereen ylle kerääntyi selvästi ukkospilviä, mutta ukkoset ovat olleet sen verran kaukana, ettei edes jyrinää kuulu. Täällä merellä on sen verran viileämpää, ettei ukkonen kerry tänne ennen kuin vasta loppukesästä yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyväkin, että sijainnin perusteella ukkoset eivät tule alkukesästä ja voi ennustaa milloin ne olisivat todennäköisiä. ;)

   Poista
 5. Täällä meillä oli ukonilma. Kesti tuntikausia! Oli menossa pois ja tulikin takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonilmasta ei koskaan tiedä mihin se suuntaa. ;)

   Poista
 6. Ukkosta on odotettu tännekin, ei ole näkynyt. Nyt taas arska paistaa kuumasti. Meillä on hiili- ja sähkögrilli. Vielä ei edes ole korkattu grillikautta mutta varmaan kohta tapahtuu sekin jahka lomallekin päästään viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla on kiva nauttia grilliherkuista. :)

   Me kokeiltiin uutta sähkögrilliä - toimii hyvin. :) Kylläkin on hieman hitaampi makkaran ja varmasti muunkin lihan paistaja kuin olisi hiiligrilli. :)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Äskeiseen tuli niin paljon virheitä, että poistin sen :(
  Onnea uudelle grillille! Pitää vaan varata vähän enemmän aikaa grillaukseen kuin hiiligrillillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanafileet paistuivat mainiosti, kun malttoi jättää tarpeeksi aikaa paistamiseen. Hyvä ostos! :) Kesällä tulee grillattua. :)

   Poista
 9. Ukkonen on liipannut läheltä tänään ja viikonloppuna. Sunnuntaina olin maalla, se tuli nopeasti ihan liki ja iski puhelinlinjaan. Kauhea pamaus ja se oli modeemin menoa se:(
  Eli modeemit pois seinästä ukkosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jyristelee nyt ukkonen.;-)

   Herkkien laitteiden kanssa täytyy olla tarkkana ja ottaa irti pistorasioista.

   Mun isälle ja monelle siinä lähistöllä kävi kerran samantyyppinen juttu, salama iski sähkötolppaan kovalla pamauksella ja monelta hajosi sähkölaitteita.

   Poista
 10. Tänä kesänä tuntuu nuo ukkoset kiertävän meidät... Kertaakaan ei vielä ole tullut ihan päälle, eikä edes kovin lähelläkään ole ollut. Ihmettelen kyllä suuresti! Yleensä kun ne ovat tässä kohtaa olleet. Mutta lasten kannalta mukavampi näin. ;) Vettä on satanut kyllä ihan kiitettävä määrä. Tänään varsinkin meillä satoi tosi paljon! Välillä on ihan mukavaa, kun maa kastuu ja siitepölyt laskeutuu veden mukana maahan.
  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin lapsena tuntui, että ukkonen on aina liian lähellä ja se pelotti.

   Sade tekee hyvää luonnolle. :)

   Mulla jomottaa päätä - saattaa olla, että on ukkosta ilmassa vieläkin.

   Hyvää ja ukkosetonta viikkoa! :)

   Poista