torstai 29. elokuuta 2013

Ketjut putos

Nimittäin fillaristani pyöräretkellä. Onni onnettomuudessa, etten ollut alamäessä ja mulla oli mukanani itseäni teknisesti osaavampi pyöräilyseuralainen, joka osasi laittaa ketjut takaisin paikoilleen. :) Pyörätiessä oli kuoppa ja se koitui ketjujen kohtaloksi, kun pyörä tärähti. :D Pitää kiristyttää ketjut. Kyllä multa pääsi iso manaus, kun huomasin, miten oli käynyt. :D

14 kommenttia:

 1. Kyllä siinä äkkiä kädet saa mustaksi, kun ketjuja takaisin laittelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa.;-)

   Mun pyöränketjut pitäisi rasvata ketjujen kiristämisen lisäksi - sekin on jäänyt tekemättä.:-D

   Poista
 2. Kokemus on opettanut minut laittamaan ketjut paikoilleen:D Mutta jos niin pahasti käy että ketjut kat-ke-a-vat, niin se on sitten ylipääsemätön ongelma.

  VastaaPoista
 3. Onneksi et tosiaan ollut alamäessä silloin kun ne putosivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ollut alamäessä - mä en heti tajunnut painaa käsijarrustakaan.

   Poista
 4. Noiden käsijarrullisten pyörien kanssa oppii näppäräksi laittamaan ketjut takaisin. Nykyisessä pyörässä ne eivät usein menekään päältä pois, edellisessä pyörässä tekivät sitä vähän väliä. Tosin niissä se ei ole niin vakavaa, kun jarrut kuitenkin aina toimivat!

  Hyvä ettei pahemmin käynyt ja apu oli lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pyörä korjattavana. :) Onneksi käsijarru toimii. :) Ja onneksi apu oli lähellä. :)

   Poista
 5. Suorastaan pirullinen tunne tuo ketjujen tippuminen. Mun uudesta pyörästäni putoilivat ketjut tasaiseen tahtiin ennen kuin mies ne kunnolla kiristi ja sitä ennen enemmän kiristi enemmän mun pinnaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun edellisessä pyörässä oli sama ongelma, että ketjut putodivat. Kyllä harmittaa, jos ketjut putoavat ja varsinkin jos ei ole lähelläkään kotia.

   Poista
 6. Oli se tekninen seuralainen onni, että pääsit turvallisesti kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin ollut yksin matkassa niin olisin taluttanut pyörää tuntikausia ja tuskin (ehkä) päässyt puoliysin iltauutisiin mennessä kotiin. :D Pyörä on onneksi taas kunnossa oltuaan korjattavana eikä ketjutkaan enää pidä ääntä kuivuuttaan. ;)

   Poista
 7. Nuo on juuri sellaisia tilanteita, joita ei toivoisi kovinkaan usein käyvän.... Ovat kyllä tosi vaarallisia juttuja. Enpä olis itsekään osannut korjata ketjuja, onneksi sulla oli apu lähellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ensin säikähtää, että mitäs nyt tapahtui, kun pyörällä polkeminen lakkaa toimimasta.

   Onneksi apu oli lähellä! :)

   Poista