tiistai 13. elokuuta 2013

Kauppakuittiprojektini loppupäätelmä

Neljännellä tarkasteluviikolla ei ruokakauppoihin mennyt niin paljon rahaa kuin kolmella ensimmäisellä viikolla. ;)

Uskon, että viidelläkymmenellä eurolla ja allekin pystyy tekemään viikon ruokaostokset.  Toisaalta jollakin viikolla kului enemmän rahaa ja jollakin viikolla vähemmän - riippuen ostoksista ja siitä, mitä sattui (jää)kaapista puuttumaan. ;) Käyn eri kaupparyhmien kaupoissa ostoksilla ja suunnilleen tiedän, mikä tuote missäkin on edullista. :) Itselleni kahvi ja makeat syötävät ovat sellaisia, joita ilman en halua(isi) joutua olemaan. ;) Samoin leipä on ihan must! Maitoa ja leikkeleitä pystyisin tarvittaessa käyttämään säästeliäämmin. :) Tekemällä itse ison satsin ruokaa pystyy vaikuttamaan ruokakuluihin. :)

15 kommenttia:

 1. Kyllä aika vähällä pärjää, kun alkaa käyttää kaikkea sitä mitä kaapeista löytyy. Sitten kun ne tarvikkeet alkavat loppua, onkin suurempi ostoslista!
  Aika jännä tällainen tarkastelu, tästä voisi olla hyötyä itse kullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kokeilu - siinä näki hyvin mihin kuukauden aikana rahaa meni.;-)

   Kollo toki syö aina samaan malliin kuin ennenkin.:-)

   Poista
 2. Mulla menee viikossa noin 40-50 euroa ruokaan ja hygienia tuotteisiin. Karkin ostoa vois vähentää. Sama homma mulla, että työttömänä on aikaa käydä eri kaupoissa ni ostaa sieltä mistä halvimmalla saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työssä ollessa on tullut käytyä siinä kaupassa, joka on työmatkan varrella. :) Nyt kun en ole töissä valikoin ostopaikat tuotteiden hintatason mukaan. ;)

   Poista
 3. Itse leipomalla saattaa säästää niissä kahvipullakuluissa. Ehkä? Ja jos on aikaa niin onhan se leipominen kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen on kivaa ja vaikuttaa kahvipullakuluihin. :) Ja leivonnaisten lisäksi taikinakin on hyvänmakuista. :)

   Poista
  2. Siis vähentää kahvipullakuluja. :)

   Poista
 4. Mä kierrän myös useamman kaupan ja haen jokaisesta ne halvimmat jutut. Pitäis tehdä oikein lista itselle niistä kaikista, mitä tulee ostettua ja verrata, missä kaupassa tulee halvimmaksi. Nyt olen kyllä miettinyt, että josko sitä rupeiskin käymään yhdessä isossa marketissa, mistä saisi kaikki saman katon alta. Siinä on puolensa, nykyään mä kierrän kolme kauppaa, joista ostokseni teen.
  Syksyn alettua tuota aikaa vaan ei enään niin paljoo ole, niin sillä tässä on ruvennut miettimään eri vaihtoehtoja. Katsotaan kuinka käy! :) Hyvä juttu on tuo, että laittaa ylös, mitä tulee ostettua. Sillä lailla saa karsittua paljon ylimääräistä pois. Meillä ollaan jätetty nyt nuo karkit ihan minimiin, mutta sen sijaan olen ruvennut leipomaan tosi paljon. Siitä tulee iso säästö. Joskus toki täytyy vähän karkkiakin ostaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin kesällä käyn kyllä pyörällä kaupassa, mutta sitten kun on pyöräilykausi ohi niin tahtoo kauimmainen kauppa jäädä käymättä. ;)

   Leipominen on ihanaa ja leipomisen makea tuotos! <3

   Poista
 5. Jostain (Iltalehdestä?) luin juttua, kun joku päätti kokeeksi yrittää pärjätä jollain toimeentulotuella, ja olihan se vähän onnettoman kuulosta. Isoissa määrissä ostaminen tulee yleensä halvemmaksi, mutta kerralla kalliiksi. Ja yksinäinen ihminen, jolla ei ole pakastinta, on pulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin aikaa jaksaa syödä samaa ruokaa (mulla tuo aika on ehkä vajaa viikko)). Sitten kaipaa jotakin muuta.

   Pakastin on kyllä kätevä. :)

   Poista
 6. Ja punaiset ja keltaiset laput, ne täytyy aina tarkkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne täytyy aina bongata - tänäänkin poimin rasiallisen laputettua jauhelihaa mukaani. :D

   Poista