sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tärkeitä esineitä

Sain Mintulta http://sateenkaarenaika.blogspot.fi/ haasteen, jossa kuvataan kolme rakkainta esinettä ja kerrotaan niiden tarina. :) Mä laitoin muutaman "bonusesineenkin" tarinoineen. :)

Ensimmäisenä haluaisin esitellä lapsuuden kirjan ja valokuva-albumin. Albumin kuvat ovat lähinnä lapsuusaikaisiani, vaikka itse albumi on uudempi. :) Kulta-aika lapsuuden -kirjan olen saanut äitini kummisedältä ja tuohon kirjaan äitini on kirjannut ahkerasti varhaislapsuuteni tapahtumia ja muistoja. Sekä kuvat että lapsuuden kirja ovat korvaamattoman rakkaita <3 ja kertovat niistä vuosista, joista itse en muista niin paljon tai en mitään. :) Kuvat ovat osittain hieman punertuneet niin kuin monille 1970-luvun kuville kävi. ;)

Mä luin lapsena monia Astrid Lingrenin kirjoittamia kirjoja ja kuvassa oleva Ronja ryövärintytär on ollut yksi suuria suosikkejani. Sain tuon kirjan kummeilta ja serkuilta jouluna 1983 ja en tiedä kuinka monta kertaa olen aikoinani tuon kirjan lukenut, mutta monta! :) Pidin/pidän myös kirjan kuvituksesta. Olin talvella 1984 pari viikkoa kipeänä poissa koulusta ja taisin tuolloin lukea tämän kirjan muutamaankin kertaan.
Seuraava esine on ilmapuntari, joka roikkui isän talon keittiön seinällä ja sitä ennen kaupunkikotimme olohuoneessa. En ole varma, keltä ilmapuntari on saatu. ;) Nykyisessä asunnossa en ole löytänyt ilmapuntarille ripustusruuvia/naulaa, mutta seuraavassa asunnossa (missä koti sitten ikinä tuleekin olemaan ;)) aion sijoittaa ilmapuntarin seinälle. :)
Seuraavan esineen ovat sukulaiset tuoneet tuliaisiksi muistaakseni aikoinaan mökillemme. :)
Reposaaresta ja erityisesti saaresta Reposaaren tuntumassa on minulla paljon muistoja. :) Saari, johon mentiin paatilla teki minuun vaikutuksen jo lapsena. :)
Tähän vihkoon kirjoitin esiteininä/teininä kolmena vuonna äitienpäivärunon. Vihkoon olisi mahtunut enemmänkin runoja äidille, mutta äitini nukkui pois. :(

Mukava haaste - Mintulle suuret kiitokset haasteesta! :)

edit. Aloin äsken uteliaisuuttani etsimään, minne olin kommenteissa mainitun kastemekkoni  säilönyt (kun täällä asunnossa on tilanahtautta niin tavarat tuppaavat olemaan hukassa ;)). Löysin kastemekon ja samalla ne kalenterit, jotka taannoin olivat myös hukassa, mutta joiden muistin olevan jossakin pussissa tallessa. :D Eivät kalenterit sentäs löytyneet samasta pussista kastemekon kanssa. ;) Heti jäin tutkimaan teinivuosien kalenterimerkintöjä. ;)

14 kommenttia:

 1. Voi että tuli haikea olo tuosta runovihkosta. Noihin kaikkiin liittyy sinulle tärkeitä ja rakkaita muistoja, sellaiset esineet ovatkin erityisen arvokkaita.
  Minullakin on Kulta-aika lapsuuden -kirja :-) Ostin samanlaiset siskoni tytöille, sillä kirjaa painetaan edelleen! Tai ainakin silloin alle kymmenen vuotta sitten kun siskontytöt syntyivät. Oli hauskaa löytää tuota kirjaa kirjakaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, mikä minut sai silloin muutama vuosi ennen äidin kuolemaa aloittamaan äitienpäivärunojen kirjoittamisen - kai halusin antaa hänelle erityisen äitienpäivälahjan runon muodossa. :) Nyt runot ovat erityisen arvokkaita.

   Kulta-aika lapsuuden -kirja on tainnut kestää hyvin aikaa :) - kirjassa on hyvät kysymykset, mukavasti tilaa kirjata muistoja talteen ja kiva kuvitus. :)

   Poista
 2. Hienoja asioita! Minullakin on Kulta-aika Lapsuuden -kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulta-aika lapsuuden on tainnut olla suosittu ja on vissiin edelleen - sitä myydään muun muassa Suomalaisen verkkokaupassa - googletin kirjan juuri.:-)

   Poista
 3. Multa löytyy sellainen Kun olin pieni kirja. Mutta tuo kulta aika lapsuuden on kyllä sellainen klassikko!
  Olipas hauska miettiä kolme rakkainta esinettä. Kyllähän ne sellaisia usein on, mitkä on kulkenut matkassa jo jonkun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli miettimistä, että mitkä esineet valitsisi :-) ja toisaalta olisi voinut valita mukaan muitakin esineitä kuin mitä valitsi.:-) Esim. kastemekkoni, joka on osittain tehty äidin morsiushunnusta.:-)

   Poista
  2. No ihan varmasti oli miettimistä! Oi, miten ihanalta kuulostaa kastemekko, joka tehty äitisi morsiushunnusta. Onpa tosi ihana idea!

   Poista
  3. Kastemekko on edelleen tallella.:-) Ihana muisto!:-)

   Poista
 4. Sä teitkin tän nopeaan! :) Kyllä ne valokuvat olisivat itselläänkin siellä sijalla yksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotakin pitäisi kotoa poimia mukaan niin ne olisivat valokuvat.♥

   Poista
 5. Ihania muistoja sinulla lapsuudesta!
  Minulla on myös paljon kaikkea ihanaa tallessa...niitä on kiva
  aina välillä muistella ja katsella.
  aurinkoa viikkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva selailla ja katsella muistoja ja "melkein muttei ihan palata" menneisiin vuosi(kymmeni)in.:-) Kesäistä elokuun loppua!:-)

   Poista
 6. Katselin ensin kuvat ja tunnistin heti Ronja Ryövärintyttären värin perusteella :) Reposaaressa kasvoi hurjan paljon variksenmarjoja :) Oi miten ihana ajatus tehdä hunnusta kastemekko, todella ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyi googlettaa niin Ronja Ryövärintyttären kannet ovat pysyneet ihan samantyyppisen vihreinä vuosikymmeniä, ihana vihreä sävy ja kirja tarinoineen! <3

   Mä googletin variksenmarjankin (kun en muistanut, miltä se näytti :)) ja niin olikin variksenmarjaa Reposaaressa - nyt mä muistan. :) Samoin kuin rantakasvillisuutta ja hyvin hioutuneita kiviä. :)

   Huntu sopi hyvin kastemekon koristeeksi :) - en tiedä, mistä idea käyttää huntua kastemekossa on aikoinaan tullut. :) Mekko on ihan puhdaskin - en ollut tainnut puklatakaan siihen. ;)

   Poista