torstai 16. toukokuuta 2013

Isältä perittyä

Mun on ihan turha päivitellä sitä, että isä säästi kaiken muovisista mansikkahillopurkeista isompiin (isoihin) esineisiin. :D Mä olen melko lailla samanlainen :D  - jos heitän jotakin pois on koko ajan mielessä, että tulenko jo hetken päästä katumaan esineestä luopumista ja tarvitsenko esinettä jossakin. En edes muista, mitä kaikkea mulla on, mutta olla pitää vaikkei edes muistaisi, mitä kaikkea nurkissa ja kaapeissa ja sängyn alla on. ;) Tavaraa on kertynyt parista huushollista - itsehankittujen lisäksi. ;)

Isä joskus sanoi mulle, että voisin heittää osan tavaroistani pois, kun mulla on niin paljon tavaraa ja tarvitsenko todella kaikkea. Nyt olen käynyt/käyn läpi sekä omia että isältä jääneitä tavaroita." Hamsterius" on varmaan geeneissä - samanlaisia ollaan oltu isä ja tytär - kovia säilyttämään. :D Käytettävissä oleva rajallinen tilakaan ei tunnu poistavan säilyttämisen haluani. ;)

Kukkamaljakoita on niin monta, että voisin järjestää juhlat. :) Kirjoja, sisustusesineitä, astioita... Pöytätuulettimiakin on kolme kappaletta - tuleekohan lämmin kesä! :D Pieneen asuntoonkin uppoaa uskomaton määrä tavaraa.

Taaimmaisia esineitä  ei edes näe, kun edessä on niin paljon tavaroita. Olisi tilaa säästävämpää ottaa kuvat esineistä muistoksi ja luopua jostakin - siis monestakin esineestä. :) Mutta kun ei osaa päättää mistä luopuisi ja eikä tiedä, mikä tulee sopimaan sisustuksellisesti ja tilan puolesta mahdolliseen tulevaisuuden isompaan asuntoon. Tavaroiden valitseminen on monivaiheinen prosessi. Esineiden muistoarvo on suuri. :)

20 kommenttia:

 1. Ymmärrän ja tiedän tuon tunteen. Minä olin kans kova hamstraamaan kaikkea mahdollista, oli kaikenmaailman pikkuisia lasiesineitä, maljakoita, kynttiläkuppeja-ja tuikkuja(enkä edes polta kynttilöitä), yllätysmunan käärepaperit jotka saatu ens rakkaudelta :) kaikkea tavaraa. Kun esikoinen ilmoitti tulostaan, ja lähempänä laskettua heitin kaikki kylmän viileesti pois, otin kuitenkin jokaisesta heittämästäni esineestä kuvan, että "ikävän" iskiessä voin kaivaa vaan kuvan esiin. Mies tykkäsi päätöksestäni ja tuosta kun kuvasin ne, jotka pysyy tallessa mutta vie vähän tilaa :)

  Oikein mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntilanteiden vaihdellessa sitä miettii, mikä on olennaista säilyttää ihan esineenä ja mikä säilyy vaikkapa digikuvana. :) Sisustus muuttuu ajan kuluessa ja käytettävissä oleva tila, joka yleensä on rajallinen. ;)

   Hyvä etten mä ole ainoa, joka on hamstrannut. ;)

   Aurinkoista päivää! :)

   Poista
 2. Muutto on siitä hyvä, että sillon on osin pakkokin heittää osa kamoista pois. Ite oon muuttanu niin monta kertaa, että ne säästetyt jutut on aika pieniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei koskaan muuttaisi eikä tyhjentäisi mitään niin tavaraa olisi vielä enemmän - tuo on ihan totta, mitä mainitsit. ;) Mä olen ollut niin kauan aikaa paikoillaan, että tavaraa on kertynyt. Ja kun muutin aikoinaan tähän asuntoon, osa tavaroista jäi silloin säilöön isän luo. ;)

   Poista
 3. Muutossa tulee karsittua hyvin rankalla kädellä ja armottomasti. Siinä lähtee lehdet ja "ehkä joskus käytän vaatteet" surutta roskiin.
  Siitä tulee muuten hiton kevyt ja hyvä fiilis kun saa heitettyä jotain vanhaa pois. :)
  Mä saan joka kevät inspiraation tähän kaappien siivoukseen ja ihmettelen kuinka se nyt vuoden sisällä on taas noin täyttynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yleensä olen keväisin - joskus syksyisinkin - käynyt vaatehuoneen läpi ja vienyt vähän käytettyjä vaatteita vaatekeräykseen.
   Tyhjällä tilalla on merkillinen taipumus täyttyä - olen huomannut saman. ;)

   Poista
 4. Ei tiedä jos vaikka joskus tarvitsisi!

  Mutta tavarat on siitä jänniä, että ne kyllä hakevat paikkansa. Uskomattomia määriä sopii tavaraa, pieneenkin tilaan, kunhan sovittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - esineitä mahtuu limittäin ja lomittain ja päällekkäin. ;)

   Sitten kun joskus muutan seuraavaan asuntoon täytyy tehdän esineiden suhteen seuraava "raakkaus" - viimeistään silloin. ;)

   Poista
 5. Heh! Tarvitsisitko sattumoisin pöytätuuletinta...? Mulla on yksi, mutta sekin on ylimääräinen kun ei toiminut tehtävässään kierrättämässä lämmintä ilmaa katonrajasta talvisin, siinä on liian voimakas pyörintä ja se aiheuttaa enemmänkin kylmää vetoa. Koska minusta Suomessa ei koskaan ole liian kuuma, se on tarpeeton. Tosin vosin kysyä Ransulta, se ehkä tykkäisi oleilla tuulettimen edessä kesäisin.
  Pois heittäminen on yllättävän vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun isäkin käytti pöytätuuletinta talvisin lämpimän ilman kierrättämiseen. :)

   Täällä kerrostaloasunnossa kun laittaa kolme tuuletinta päälle niin mulla ja kissalla käy melkoisen hyvä ilmavirran huiku. ;) Lisää tuulettimia ei tällä hetkellä mahdu. ;)

   Ransu voi tykätä tuulettimesta, kun Ransulla on niin villavat pöksyt. :)

   Poista
 6. Ihan siltä varalta, jos tulee kuuma kesä, ei sinun kannata luopua yhdestääkään pöytätuulettimesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy säilyttää kaikki tuulettimet. Jos tulee kuuma kesä niin tässä asunnossa on taas todella lämmin. ;)

   Poista
 7. Hamstraus on vaan varautumista tulevaisuuteen, ikinä ei tiedä koska tarvitsee :) Ja nyt sun ei kannata heittää mitään pois ennenkuin muutat ja sitten vasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä karsinta vasta sitten, kun ei saa sijoitettua esineitä seinille tai johonkin. :) Eihän sitä tosissaan etukäteen koskaan tiedä, mitä tulee tarvitsemaan. ;)

   Poista
 8. Nuo tuulettimet on kyllä oikeesti hyvä juttu pitää tallessa. Meillä kävi yhtenä kesänä niin, että vaikka oli kaksi tuuletinta, niin toinen lopetti toimintansa ja toinen meni niin huonoksi, ettei puhaltanut kunnolla. Ja toki kaupoista oli siinä kohtaa loppunut kaikki tuulettimet... Silloin totesin, että tuulettimia ei voi olla liikaa!! ;) Meillä on neljä tuuletinta. Ja kaikille on käyttöä, kun on lämpimiä kesäpäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen joskus huomannut, että tuuletinhankinnoissa täytyy toimia alkukesästä, kun ilmojen lämmetessä tuulettimet voivat loppua kaupoista kesken tosi nopeastikin. ;)

   Poista
 9. Tuuletin on kerrostalossa kyllä ihan pakko olla. Ilman sitä olisi todella tukalat oltavat.
  On hyvä pitää yksi aina varalla, jos toinen menee rikki. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuletin on todella tärkeä, kun muuten kerrostaloasunto on helteellä ihan "sauna". ;)

   Hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 10. Toivotaan, että tulee kuuma kesä, niin on tuulettimille käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi ilmavirran liikkua kuumemmallakin kelillä, kun on näin monta tuuletinta asunnossa. ;)

   Poista