tiistai 7. toukokuuta 2013

Kesämuistoja

Jäin oikein miettimään, että muistan lapsuudestani parhaiten kesät ja talvet - en niin hyvin niitä kahta muuta vuodenaikaa.;) Kun nyt mennään kohti kesää niin tässä tulee kesämuistoja. :)

Emme olleet kovia matkustelemaan, sillä isäni rakensi ja laajensi miltei joka kesä mökkiämme ja olimme miltei aina mökillämme. Joskus kävimme yhden tuttavaperheen kesämökillä, joka oli järven rannassa. :) Kun isä sai mökin (lopulta;)) valmiiksi niin hän myi sen muutaman vuoden päästä pois, ja alkoi remontoimaan ostamaansa vanhaa omakotitaloa. Mökki ei ollut vesistön lähellä - uimaan oli kilometrien matka suuntaansa - onneksi oli puhallettava uima-allas ja vanha kylpyamme (sekin oli pihalla) - kylpyamme täytettiin vedellä  polskutteluja varten. ;) Mökillä tuoksuivat männyt ja kuiva hiekkakangas ja pihalla vilisi muurahaisia.:)  Minulla oli isän rakentama leikkimökki mökin pihan reunalla. Hyvin lähellä oli (sittemmin purettu) autiotalo, jossa tanssittiin juhannuksina tuttavaperheen kanssa juhannustansseja - he tulivat meidän luokse viettämään juhannusta. :) Syötiin mökin pihalla Porin Matissa paistettua lohta.  Ihania muistoja! :) Tunsin lähiseudulta paljon ihmisiä - lapsia ja aikuisia ja olin miltei aina jossakin kyläilemässä.;) Yhden naapurin kissa kävin syömässä meillä makkaraa. ;) Äidin sukulaisia kävi joskus nostamassa perunaa mökkimme perunapellolta. :)

Kävimme kyllä kesälomareissuillakin. Isä oli kotoisin Satakunnasta ja siellä on aina ollut sukulaisia niin kävimme kyläilemässä. Isän kotitilan muistan hyvin - siellä tapasi serkkuja, setiä ja tätejä. :) Talon vintillä oli purua ja jonkun vanhat rintaliivit. :D Minä olin silloin serkuista kaikkein nuorin. Meri ei ollut kovin kaukana. Aivan kuin kaikki olisi ollut eilen, vaikka siitä on vuosikymmeniä. :) Tuolla merellisellä seudulla on ollut ja on täältä sisämaasta kotoisin olevalle suuri merkitys ja sukulaisilla myös. :) Oli jännittävää päästä sukuloimaan länsirannikolla saareen - sinne mentiin paatilla sunti yli. Rantakasvillisuus tuoksui ja kivet olivat hioutuneet saaren rannassa sileiksi. Saaressa pihapiirin tuntumassa oli vanha talo, jossa ei asunut ketään ja  jossa nökötti joku täytetty pöllö tai huuhkaja. Kerran mantereen puolella mulla jäi sormet auton oven väliin (itse paukautin oven kiinni) ja huuto kuului varmaan miltei saareen asti.

Toinen "sukulaiskeskittymä" oli ja on Tampereen nurkilla. :) Mieleen ovat jääneet aurinkoiset kesäpäivät nuorempien serkkupoikien luona ja vierailut Särkänniemeen, jossa en kyllä uskaltanut mennä juuri mihinkään laitteisiin ;) sekä delfinaarioon ja kotieläinpuistoon. :) Käytiin uimassakin uimarannalla vissiin Lempäälän puolella. Jonakin kesänä vierailtiin Ähtärin eläinpuistossa. Tampereelta on jäänyt mieleen myös yhden vanhemmista serkuistani sähköurut - olisin sähköurut nähtyäni niin halunnut itsellenikin samanlaiset. ;) Ihania muistoja! :)

Täällä käy sukulaisiakin lukemassa ja kommentoimassa - ihanaa, kun käy! :)

16 kommenttia:

 1. Minäkin muistan lapsuudesta juuri ne kesät. Ihan kun talvia ei olisi ollenkaan ollut? Paitsi ehkä ne kaameat hiihtokisat ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan parit hiihtokisat. Sekä lumilinnojen rakentamisen ja pulkalla laskemisen.;-) Muun aikaa tuntui olevan kesä.:-)

   Poista
 2. Lapsena kesät olivat niiiiin pitkiä, nykyisin ne hujahtavat ohi muutamasa kuukaudessa:))

  VastaaPoista
 3. Mukavia ne ovat nuo lapsuusmuistot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuusmuistot ovat mainioita ja niitä tulee mieleen tuoksuista, paikoista ja ruokamauista, valokuvista jne. :)

   Poista
 4. Sää muistat purut ja rintaliivit, mää muistelen kaihoisasti siellä vintillä olleita lehtipinoja :) Ei ollut sitten mun liivit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyneet rintaliivit tekivät muhun lähtemättömän vaikutuksen pikkutyttönä. :D Liivit oli muistaakseni perinteiset vaalean beiget väriltään. :D En silloin tiennyt, että purua käytettiin vanhojen talojen eristeenä ja ihmettelin mielessäni miksi vintillä oli niin paljon sahanpurua.;)

   Vanhat talot ovat usein aarreaittoja vanhojen lehtien suhteen ja lehtiä on ihana selailla vaikkapa sateen ropistessa kattoon ja katsella, että ai tuollaistakin on ollut ja tapahtunut tiettynä vuonna, ja nuo ihmiset ovat olleet silloin esillä ja vaatteet ovat olleet tietynlaisia. :)

   Poista
 5. Kesä muistoja on ihana muistella!
  Lapsuus aika on muistojen aikaa...ja ne muistot säilyvät ikuisuuden.
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista viikkoa! :) Parhaat lapsuusmuistot taitavat olla lapsuuden kesiltä. :)

   Poista
 6. Minua on siunattu hyvällä muistilla, mutta kevään lapsena muistelen lapsuuden kevättä kaihoisasti ja kaikkia juhlia sen. <3
  Muistot on ihania ja niitä kannattaa vaalia sekä muistella.
  Mukavia muistoja näytti sinullakin olevan lapsuuden kesistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuden kesät olivat täynnä touhua ja tekemistä. Ja lukemista.:-) Kannoin kirjastosta kotiin kirjoja harva se päivä.:-)

   Muistot ovat tärkeitä!♥

   Kevätkin on mukavaa aikaa.:-)

   Poista
 7. Juu lapsuusmuistot ne ovat kyllä jännä juttu, yksittäiset hetket ja tunnelmat ovat jääneet lähtemättömästi mieleen. Ihanimpia ja kauneimpia kannattaa kyllä muistella niin etteivät koskaan sieltä mielestä lähdekään.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat muistot kannattaa säilöä mieleen -samaa mieltä olen.♥

   Poista
 8. Lapsuuden kesät! Ne olivat ihania ♥

  VastaaPoista