lauantai 2. toukokuuta 2015

Uusi kahvinkeitin

Taitaa olla omillaan asumiseni aikana järjestyksessään neljäs kahvinkeitin.

En ole varma sainko vuokralle muuttaessani isältäni ylimääräisenä nurkissaan pyörineen kahvinkeittimen mukaani (muistini pettää tässä kohtaa). Mutta sen muistan, että kahvinkeitin ei keittänyt lämmintä kahvia ja siirtyi pitkäksi aikaa kaappiin. Säästin sitä pitkään varakeittimenä kunnes lopulta raaskin heittää tuon kahvinkeittimen pois.

Seuraavan kahvinkeittimen ostin itse ja keitin palveli aikansa kunnes siitä taisi hajota lasipannu.

Sitä seuraavasta kahvinkeittimestä luovuin siis tänään. Kahvinkeitin oli väriltään valkoinen, mutta mä olin saanut sen etuosaan aikaan ison kellertävän rasvatahran, ja eräitäkin muita tahroja. :D Tein välillä kahvinkeittimeen kalkinpoisto-operaation, mutta silti keitin alkoi jo näyttämään ei-niin-siistiltä ja keittimen vesisäiliön kannen sisäpuolella ollut kumirengas putosi aina keittimen vesisäiliöön kahvinkeiton aikana.

Uusin kahvinkeittimeni on väriltään musta. Itseni tuntien en ole kovin säännöllinen kahvinkeittimen puhdistaja ;) ja musta väri piilottaa paremmin rasvatahroja. ;) Toki aion puhdistaaa välillä tätä uutta kahvinkeitintä. :)

Lapsuudenkotiini eka kahvinkeitin taisi saapua 1980-luvun puolella. En ainakaan muista, että meillä olisi keitetty kahvia 1970-luvulla kahvinkeittimellä - sen on täytynyt olla pannukahvia. :)

Nyt mun kelpaa keittää vieraillekin kahvia, kun ostin uuden kahvinkeittimen. ;)

Vieraista puheen ollen - mä katselin äitini opiskeluaikaista vieraskirjaa - äidin luona on käynyt ihanan paljon kyläilijöitä. <3 Äitini rakasti sitä, että meillä kävi kyläilijöitä  ja muistan omastakin lapsuudestani, että meillä kävi usein kyläilijöitä ja välillä oli asunnon täydeltä sukulaisia kylässä. <3 Mulle itsellenikin tulee aina  hyvä ja lämmin mieli kyläilijöistä ja tykkään miettiä tarjottavia. <3 Jokainen kyläilijä on ihana juttu. <3

6 kommenttia:

 1. Hih, hyviä kahveja! Mä just mietin omaa suhdetta kahvinjuontiin ja kahvisysteemejä kans. Hauskaa yhdenaikaisuutta... (ajastin ja tulee lähipäivinä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mä olen aloittanut kahvinjuonnin noin 2-vuotiaana (tuolloin mukissa oli mukana runsaasti maitoakin) niin kahvittelu on läheinen aihe. ;)

   Poista
 2. Hyviä ja herkullisia kahvihetkiä uudella keittimelläsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Täytyy hiukan pienentää kahvimitallisia - aamukahvista tuli vahvaa. ;)

   Poista
 3. Sepä ihanan kuuloista, että teillä on kyläilyistä nauttiminen jo toisessa polvessa (vähintään!). Jotenkin suloista, ja ihanaa, että sulle tulee siitä lapsuuden onnellisia muistoja.
  Onnea uuden ja entistä ehomman kahvinkeittimen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mun mummo kertoi aikoinaan, että hänen lapsuudenkodissaan oli kahvipannun nokka käännettynä aina tiettyyn suuntaan silloin, kun oli kahvia tarjolla. :) Mutta mä en muista mihin suuntaan hän kertoi pannun nokan sojottaneen. ;)

   Poista