maanantai 18. toukokuuta 2015

Hakuja

kylmä kesä 1978 Itselläni ei ole kovin paljon muistikuvia kesästä 1978 - paitsi siitä, että kävimme tapaamassa sukulaisia Reposaaressa ja Merikarvialla. Muutaman reissusta muistoksi jääneen kuvan mukaan juuri silloin paistoi aurinko ;)). Kesä on ollut kolea - äitini oli kirjannut tämän säähuomion muistiin sekä sen, että olimme tuonakin kesänä paljon mökillä. :) Aloin kiinnostua tuona kesänä uimisesta ja näin elämäni ensimmäisen 6-kiloisen hauen, jonka isä ja isän kaveri saivat verkosta tuttavaperheen mökillä.

miten saada kimalainen ulos  Mun tapauksessani joudun laittamaan laseja auki ja toivomaan, että pörriäinen 
pöristelisi itse ulos. :D Mä kammoan kaikkia lentäviä surisevia piikillisiä pörriäisiä. Toinen vaihtoehto on, että 
miesystäväni ohjaa lentävän pörisijän ulos. ;)

sade väsyttää Niin tekee!

9 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että on tullut pidettyä sääpäiväkirjaa ja muitakin tapahtumia! Minulla ei ole mitään tietoa vuoden 1978 kesästä. Siitä on kyllä varmaan veneemme lokikirjassa, ne löytyvät varmaan äidiltäni vielä. Eli ainakin purjehdusreissut on tullut dokumentoitua :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneen lokikirja on hyvä lähde, jonka kautta voi "palata" menneisiin kesiin ja venereissuihin.. :)

   Poista
 2. Jaah, kesä -78 on varmaan ollu samanlainen kuin muutkin kesät vielä tuolloin, kun isä ja äiti ei ollu eronnu...
  Mulla ei pitkään aikaan enää bloggerin aikaan päivittyneet hakusanat, vaikka Feedjitissä näkyi, että hakusanalla on tultu ja vaikka itsekin kokeilin minkälaisilla sanoilla löytyy blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ekat varmat muistikuvat taitaa olla vuodelta 1978. ;)

   Välillä tuntuu ettei hakusanoja ole käytetty ollenkaan ja sitten niitä taas ilmestyy. ;)

   Poista
 3. Ja miten ison kalan olisit saanut jos ei Kiki olisi päästänyt sitä viime kesänä karkuun :D Tiedä vaikka olisi ollut 6-kiloinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy taas tänä kesänä jahdata vähintään kuusikiloista kalaa. :D

   Se viime kesänä nähty kala oli hieno! ;)

   Poista
 4. Sääpäivä kirjan pitoa aina ole miettinyt, mutta en ole saanut aloitettua. Olisi meinaan hyvä laittaa samalla ylös varsinkin keväästä, koska on aloittanut kylvöt pelloilla, koska laittanut mitäkin tainta ja kukkaa minnekin. Mieheni mummo oli kova pitämään sääpäiväkirjaa ja kirjoitti säännöllisesti melkein päivittäin tekstiä.

  Pörriäiset... juu mä en ole niiden ystävä lainkaan... varsinkaan "kikin s....na..n.. helikopterit, eli sudenkorennot, ja ylipäätään mitään mikä pörisee korvan ympärillä".

  Hah.. meillä oli kuule viime viikolla haarapääsky sohvan takana sisällä kämpässä ja jouduin anopin voimin sen ohjaamaan takaisin ulos luontoon. Siinä se lenteli meidän tupahuoneessa ympyrää sinne ja tänne hetken aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tallessa isäni kalenteri Pelto-Pirkan Päivätieto vuodelta 1966.

   Mä yritän psyykata itseäni nähdessäni/kuullessani pörriäisen "että ei pörisevät minusta ole kiinnostuneita", mutta yleensä tämä psyykkaus ei onnistu.

   Linnun saaminen ulos on takuulla melkoinen homma! Hyvä, että saitte sen pihalle. :)

   Poista
  2. Ei kun siis Pelto-Pirkan Päiväntieto - ännä jäi minulta välistä. ;)

   Poista