sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kesä

Mä en tiedä miksi mä tänään aloin miettimään kesää. Kosteana ja viileänä kevätpäivänä.

Mulle kesä merkitsee polkupyöräilyä, hiekkaharjua ja -nummea ja  toisaalta peltojen välistä kulkevia teitä. Nämä elementit löytyivät lapsuuden mökkiympäristöstä, jossa pyöräilin muun muassa äitini kanssa <3 uimarannalle uimaan (uimarannalle oli monta kilometriä) ja toisaalta tuttujen ihmisten luo kyläilemään siinä samassa ympäristössä. :) Tuosta ajasta on kauan, mutta se säilyy muistoissani tallessa. <3 Samoin kuin isän lämmittämän saunan ja grillissä paistuneiden makkaroiden tuoksu. <3

Mutta takaisin nykyaikaan. Aina ollessani lämpimällä kevät/kesäkelillä pyöräilemässä, kun männyt tuoksuvat hiekkakankaalla niin tunnelma tuo minulle äärimmäisen hyvän olon. Siinä on jotakin tuttua ja toisaalta jotakin hyvin pysyvää. <3 Tiet luikertavat peltojen halki ja ilma leyhyy lämpimänä. Linnut laulavat ja Sirpa puuskuttaa ylämäessä. ;) Tuon tunnelman kokeminen jälleen on toivottavasti enää lyhyen ajallisen harppauksen takana, sillä kesähän on miltei kohta täällä. :)

Toisaalta mun kesääni on kuulunut kotikaupunki lämpimine asfalttikatuineen, puistoineen ja hiekkateineen. Tuo ympäristö toi jo lapsena itselleni hyvän fiiliksen. Lämmin kesäilta ja ystävät, joiden kanssa lapsena leikin. :) Edelleenkin arvostan kotikaupunkini kesätunnelmaa. Sen lämpöä hohkaavia asfalttikatuja, puistoja ja kesäillan rauhaa. <3 Toisaalta kesäaamuissa on oma ihana tunnelmansa.

Mä nautin toki myös pääsemisestä mökille järven rantaan. Uimaan, saunomaan, istumaan tyynenä kesäpäivänä veneessä. :)

Antaa emännän fiilistellä. ;) Mä aion kesälläkin nukkua, syödä, katsella lintuja ja silputa pahvilaatikkoa. ;)

8 kommenttia:

 1. Mukavia muistoja. :) Kohtahan se kesä jo on, nautitaan! <3

  VastaaPoista
 2. Tuoksut ja tunnelmat on niin muistorikkaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja ne putkahtelevat mieleen vielä vuosikymmentenkin päästä. :)

   Olikohan se kesä 1980. Olin sen kesän yhdessä perheessä päivähoidossa. Äiti tuli työpäivän jälkeen hakemaan mua kotiin (olimme polkupyörillä liikkeellä). Emme päässet pitkällekään niin alkoi satamaan kuin saavista kaataen. ;) Mulla oli lastenpyörä ja sillä ei päässyt kovin lujaa. ;) Kastuimme molemmat ja ukkonen jyristeli. Pysähdyimme pitämään sadetta äidin yhden ystävän luokse.

   Poista
 3. Ihania muistoja! Näitä lukiessani minulle tuli hyvä olo. Se näköjään tarttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että hyvä olo tarttuu. :)

   Lapsuuden lämpöiset muistot! <3

   Poista
 4. Ihanan kesäinen fiilis tuli tekstiä lukiessa!! <3 Välittyi siis tännekin se. Mä en niin tuosta kuumuudesta tykkää, mutta ihanaa on se, kun saa vaatteita pukea vähempi päälle ja terassilla istua kirjan tai kutimien kanssa. Se on niin ihanaa!! Tykkään myös kuulostella sateen ropinaa, kun se ropisee kattoon. Sadepäivätkin on joskus ihan tervetulleita. Joka vuoden ajassahan sitä on omat hyvät puolensa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin joudun olemaan varovainen auringon kanssa, kun iho on herkkä sille. :)

   Mäkin nukahdin yhtenä yönä sateen ropinaan, kun sade osui ikkunapeltiin. <3

   Poista