lauantai 18. heinäkuuta 2015

Poissa puhelimen luota

Postauksen aihe tuli mieleeni veneessä, jonne en yleensä ota mukaan puhelinta. Niin kuin en pyöräretkellekään. ;) Tosin miesystävä ottaa puhelimen mukaan pyöräretkelle - puhelin on hyvä olla mukana varmuuden vuoksi, jos jotakin yllättävää tapahtuu.

Mun tulee usein selailtua uutisia puhelimesta. Ehkä liiankin usein plärään juttuja puhelimesta - tuoreet uutiset houkuttavat ja koukuttavat, kun ne ovat niin helposti saatavilla - jopa kotisohvalta käsin. Sitä tulee miettineeksi, että ei siitä ole kuin joku vuosi, kun uutiset luettiin pääasiassa päivän lehdistä - niistä paperisista. ;) Ja nyt uutisvirta päivittyy koko ajan ihmisten saataville ja ihan tuoreeltaan. ;) Välillä laitan puhelimen lataukseen ja päätän etten vähään aikaan vilkaisekaan luuriin. Tai jätän puhelimen vähäksi aikaa kotiin, kun lähden käymään jossakin.;)

En halua kuulla puhelimen pärähtävän soimaan yöllä - siksi pidän yleensä puhelinta öisin äänettömällä. Puhelimen soittoääni yön hiljaisuudessa tuntuu jotenkin pelottavalta, kun siihen herää. Joskus mä olen aamulla unohtanut laittaa puhelimen äänelle ja yleensä juuri silloin puhelimeen on yritetty soittaa. ;)

Lankapuhelinaikaan verrattuna väärään numeroon soittelijat ovat vähentyneet, kun en edes muista, milloin joku olisi viimeksi soittanut väärään numeroon. ;)

En kaipaa lankapuhelinaikaa, vaikka aikoinaan vannoin hyvinkin pitkään, että mä en halua kännykkää itselleni ja ettei mun tarvitse olla aina tavoitettavissa. Olen muuttanut mieleni asian suhteen. Kännykkä tuo turvaakin, kun se on useimmiten mukana ja on mukavaa olla tavoitettavissa. Pidän siitä, että viestimisväline on yleensä aina käden ulottuvilla. Tämä ei ollut mahdollista takavuosikymmeninä. ;)

Puhelimesta on tavallaan tullut tietokoneen täydenne tai vastine, kun siihen on ajan myötä ilmaantunut lisää toimintoja. On uutissovellusta, nettiä, whatsappia, sähköpostia, kameraa -
puhelujen ja tekstiviestien lisäksi. ;) Kännykkä on kätevä - ihminen on tavallaan jatkuvasti tavoitettavissa, mutta tarvittaessa kännykän voi laittaa äänettömällekin. Ja puhelimesta näkee, jos joku on yrittänyt soittaa tai viestittää.

6 kommenttia:

 1. Kännykkä on kyllä hyvä, kun miettii esimerkiksi 90-lukua, jolloin odotin poikaystävääni Calais'n satamassa viisi tuntia – olisi ollut ihan helpottavaa tietää, onko jotain sattunut! Hän oli vaan laskenut ajoaikansa hieman pieleen :-D
  Tosi on, että kännykkä pitäisi ottaa aina mukaan venereissuille ja pyöräreissuille, koska silloin voi jotain sattua ja voi tarvita apua. Minullakaan ei ole ikinä tapana ottaa puhelinta veneeseen tai kävelylle saaren ympäri, kun en halua että se soi keskellä luotoa, se olisi kamalaa (vielä kamalampaa kuin soittoon herääminen)! Mutta voisihan sitä pitää äänettömällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on niin helppo soittaa mistä vaan ;) - joku vuosikymmen sitten kukaan ei olisi osannut kuvitellakaan, että ihmiset jonakin päivänä kulkevat puhelimet mukanaan ja ovat hyvin tavoitettavissa. ;)

   Puhelimen ääni keskellä luonnonrauhaa voi pelästyttää.

   Poista
 2. Elämä alkaa olla jo melkein liian helppoa, kun kaiken voi katsoa puhelimesta - kartan, aukioloajat, lähimmät mitä-nyt-sitten-tarvii-ollakaan -paikat, sanan käännökset eri kielille, parhaillaan kuuluvalle musiikkikappaleelle nimen ja esittäjän - kohta ihmisten kärsivällisyys on luokkaa nolla, kun tottuu siihen että kaiken saa heti.

  Eniten mua kyllä ehkä häiritsee se, kun ihmiset puhuu langattomasti puhelimessa julkisilla paikoilla, ja näyttää siltä niinkuin höpöttäisivät itsekseen samalla kuin vaikka latovat kaupassa appelsiineja pussiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tyydyin siihen, että sivut avautuivat, jos avautuivat. ;)

   Nykyään sivut avautuvat suht mutkattomasti kännykälläkin - nettinopeus on noussut. ;)

   Mä olen huomannut saman - näyttää siltä kuin ihmiset puhuisivat kadulla ja kaupassa ei-kenellekään, kun he puhuvat langattomasti.

   Poista
 3. Kännykässä on hyvää ja huonoa. Joskus olisi ihan tervettä olla ilman puhelinta. sitä tulee huomaamatta "siliteltyä" paljonkin = muusta tekemisestä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen samaa - tulee katsottua puhelimesta juttu jos toinenkin ja esim. kesken kotini siivouksen. ;)

   Poista