maanantai 12. toukokuuta 2014

Mietteitä vanhemmista

Eilinen äitienpäivä sai minut miettimään äitiäni ja isääni. Äidin kuolemasta on kohtapuoliin 26 vuotta.
Vuodet ja vuosikymmenet ovat kuluneet ja niihin on mahtunut paljon ja merkityksellistä, niinkuin mahtui niihinkin vuosiin, jotka sain elää kera äidin myös. Lämpöisiä muistoja ja malli elämiseen. <3 En muista tarkkoja keskusteluja siitä miten elämää pitäisi elää, vaikka varmasti sellaisiakin on käyty. Vanhemmilta tullut malli elämiseen vaikuttaa kuitenkin varmasti edelleen elämässäni.

Muistan teininä yllättävän surun kohdattuani miettineeni, että nyt olen enemmän itsestäni vastuussa kuin aiemmin. Toki minulla oli hyvänä tukena isä ja mummo, mutta äitiä ei enää ollut.

Olen välillä miettinyt millaista elämä olisi ollut, jos äidin elämä olisi jatkunut. Ripillepääsyni, ylioppilasjuhlat, valmistuminen - äitikin olisi iloinnut noista tapahtumista.
8 kommenttia:

 1. Äitisi olisi varmasti iloinnut suunnattomasti elämäsi suurista juhlista.
  On totta, että kun vanhempi kuolee - vaikka itse olisi silloin jo aikuinen - tuntuu siltä, että jää enemmän yksin. Tavallaan orvoksi, ja vastuuseen itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti piti kovasti juhlista, joihin kokoontui sukulaisia ja ystäviä. :)

   Tuo on totta! Pari vuotta sitten, kun isä kuoli niin mullekin kopsahti tajuntaan, että nyt enää voi kysyä isältä, eikä isä ilmaannu remonttitarvikkeiden kanssa auttamaan. :( Aikuisenakin asiaa on vaikea hyväksyä.

   Poista
 2. Varmasti äitisi olisi iloinnut elämäsi suurista tapahtumista! Onneksi sinulla on paljon muita ihmisiä, joiden kanssa olet saanut jakaa elämäsi tähtihetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! :) Onneksi on ollut ja on ihmisiä elämässä. <3

   Poista
 3. Minullakin oli eilen hyvin samansuuntaisia mietteitä. Äitini kuolemasta on 16 vuotta ja hänen menehtymisensä jätti suurensuuren aukon elämääni. Toivon, että hän sieltä jostain (pilven päältä?) seuraa elämääni -samoin varmasti sinunkin äitisi seuraa sinun elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin kuolema oli rankka kokemus ja äidin menettäminen jätti suuren aukon elämään - tuttu tunne :(

   Varmasti äidit ovat tyytyväisiä, että tyttäret ovat kasvaneet aikuisiksi ja löytäneet oman elämäntiensä. <3

   Poista
 4. Susta on kasvanut niin hyväkäytöksinen, sympaattinen ja kiltti ihminen, että äiti olisi varmasti susta tosi ylpeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥

   Mä silloin teininä ajattelin, että yritän elämässä löytää tieni ja että äiti toivoisi niin tapahtuvan.♥

   Poista