Nyt tekisi taas mieli leipoa, mutta mitä leipoisi? :) Juustokakkua? Keksejä? Kuivakakkua? :) Minä tykkään erityisesti kuivakakun taikinasta nam nam - se on tosi herkullista - no, itse kuivakakkukin on kyllä tosi hyvää! :) Saas nähdä, mitä saan aikaan tänään keittiössä. :) Mulle tulee leipomisinto silleen "aaltoina" - joskus leivotuttaa ja sitten taas välttämättä pieneen hetkeen ei leivotuta. :) Leipomisessa miltei yhtä tärkeää kuin se itse leivonnainen on leivonnaisen tuoksu. :) Ja leipominen vaatii aikaa - ei saisi olla kiire minnekään.:) Ja tuoreen leivonnaisen/leivonnaisten nauttiminen kahvimukillisten kera on aina yhtä suuri nautinto. Kahvin tuoksu ja leivonnaisen tuoksu! :) Ja niiden maut yhdessä! :) Täytyy lähteä ostamaan leipomistarvikkeita kunhan saan päätettyä, mitä leivon. ;) Mulla tahtoo leivonnainen jäädä liian pitkäksi aikaa uuniin, jos teen samaan aikaan jotakin muuta - unohdan uunissa olevan leivonnaisen, kun keskityn muuhun - pitäisi olla kello välillä piippaamassa ja muistuttamassa paistuvasta leivonnaisesta. ;)
Edit. Tällä kertaa taidan päätyä leipomaan omenaisen kanelikakun, jonka ohje löytyi äitini leivontareseptikokoelmasta. :)
Omenainen kanelikakku
150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
2 dl omenasosetta
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää kuivat aineet rasvamunaseokseen. Sekoita lopuksi omenasose taikinaan.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 litran vuokaan. Paista kakkua 175 asteen lämmössä noin 1 tunti.
Huh, mulla tais vähäksi aikaa olla leipomista eilen, kun väänsin ne neljäkymmentä karjalanpiirakkaa :) mutta kyllä tuommoista hyvää omenajutskaa vielä mieluummin söis!
VastaaPoista40 karjalanpiirakassa on ollut varmasti melkoinen homma! :)
PoistaMinä tulin juuri kaupasta ja nyt alan leipomaan kakkua. :)
Täytyy kokeilla jahka tästä vähän piristyn :)
VastaaPoistaMulla jäi kakun paisto kesken, kun lähdettiin maalle, mutta käänsin uunista virran pois, kun lähdettiin ja jatkoin paistamista kotiin palattua.;-)
PoistaTsemppiä!:-)
Blogissasi käynti sai minut hekottelemaan - mainioita juttuja.;-)
Minä olisin ehdottanut jotain suolaista -mutta tuokin kuulostaa hyvältä. Ja ilmeisesti olikin?
VastaaPoistaHyvää on! :) Minä lisäsin taikinaan vielä lorauksen maitoa, kun jotenkin koin taikinan kaipaavan sitä ja tölkin pohjalla oli hieman maitoa jäljellä. ;)
PoistaVälillä voisin tehdä suolaistakin. :)
Jotenkin tuo otsikkosi vei mun mietteet esikoisen kah' vituttaa -mietteiden pariin. Vaikka ei votuttaa varsinaisesti ole mikään sana... ;-)
VastaaPoistaMutta resepti kuulostaa joka tapauksessa hyvältä ja kateeksi taas käy!
Silloin kun kah' vituttaa niin silloin saattaa leivotuttaa, tai sitten silloin leivotuttaa, kun ei missään tapauksessa kah' vituta. :D
PoistaVotuttaa voisi olla uutta suomen kieltä. ;)
Kakku on herkullista! :)
Voisko se olla vähän niinkun potuttaa ja v*tuttaa -sanojen rosteytys?!? ;-)
PoistaHyvä ehdotus votuttaa sanan merkitykseksi - täytyykin ottaa sana käyttöön. :D
PoistaTäytyypäs kokeilla joku päivä tuota kakkua. Tai kokeilla ja kokeilla...tarkoitan että teen joku päivä :)
VastaaPoistaKakku on herkkua! :)
Poista