keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Leivotuttaa

Nyt tekisi taas mieli leipoa, mutta mitä leipoisi? :) Juustokakkua? Keksejä? Kuivakakkua? :) Minä tykkään erityisesti kuivakakun taikinasta nam nam - se on tosi herkullista - no, itse kuivakakkukin on kyllä tosi hyvää! :) Saas nähdä, mitä saan aikaan tänään keittiössä. :) Mulle tulee leipomisinto silleen "aaltoina" - joskus leivotuttaa ja sitten taas välttämättä pieneen hetkeen ei leivotuta. :) Leipomisessa miltei yhtä tärkeää kuin se itse leivonnainen on leivonnaisen tuoksu. :) Ja leipominen vaatii aikaa -  ei saisi olla kiire minnekään.:) Ja tuoreen leivonnaisen/leivonnaisten nauttiminen kahvimukillisten kera on aina yhtä suuri nautinto. Kahvin tuoksu ja leivonnaisen tuoksu! :) Ja niiden maut yhdessä! :) Täytyy lähteä ostamaan leipomistarvikkeita kunhan saan päätettyä, mitä leivon. ;) Mulla tahtoo leivonnainen jäädä liian pitkäksi aikaa uuniin, jos teen samaan aikaan jotakin muuta - unohdan uunissa olevan leivonnaisen, kun keskityn muuhun - pitäisi olla kello välillä piippaamassa ja muistuttamassa paistuvasta leivonnaisesta. ;)

Edit. Tällä kertaa taidan päätyä leipomaan omenaisen kanelikakun, jonka ohje löytyi äitini leivontareseptikokoelmasta. :)

Omenainen kanelikakku

150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
2 dl omenasosetta

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää kuivat aineet rasvamunaseokseen. Sekoita lopuksi omenasose taikinaan.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 litran vuokaan. Paista kakkua 175 asteen lämmössä noin 1 tunti.








12 kommenttia:

  1. Huh, mulla tais vähäksi aikaa olla leipomista eilen, kun väänsin ne neljäkymmentä karjalanpiirakkaa :) mutta kyllä tuommoista hyvää omenajutskaa vielä mieluummin söis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 40 karjalanpiirakassa on ollut varmasti melkoinen homma! :)
      Minä tulin juuri kaupasta ja nyt alan leipomaan kakkua. :)

      Poista
  2. Täytyy kokeilla jahka tästä vähän piristyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jäi kakun paisto kesken, kun lähdettiin maalle, mutta käänsin uunista virran pois, kun lähdettiin ja jatkoin paistamista kotiin palattua.;-)

      Tsemppiä!:-)

      Blogissasi käynti sai minut hekottelemaan - mainioita juttuja.;-)

      Poista
  3. Minä olisin ehdottanut jotain suolaista -mutta tuokin kuulostaa hyvältä. Ja ilmeisesti olikin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on! :) Minä lisäsin taikinaan vielä lorauksen maitoa, kun jotenkin koin taikinan kaipaavan sitä ja tölkin pohjalla oli hieman maitoa jäljellä. ;)

      Välillä voisin tehdä suolaistakin. :)

      Poista
  4. Jotenkin tuo otsikkosi vei mun mietteet esikoisen kah' vituttaa -mietteiden pariin. Vaikka ei votuttaa varsinaisesti ole mikään sana... ;-)

    Mutta resepti kuulostaa joka tapauksessa hyvältä ja kateeksi taas käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun kah' vituttaa niin silloin saattaa leivotuttaa, tai sitten silloin leivotuttaa, kun ei missään tapauksessa kah' vituta. :D

      Votuttaa voisi olla uutta suomen kieltä. ;)

      Kakku on herkullista! :)

      Poista
    2. Voisko se olla vähän niinkun potuttaa ja v*tuttaa -sanojen rosteytys?!? ;-)

      Poista
    3. Hyvä ehdotus votuttaa sanan merkitykseksi - täytyykin ottaa sana käyttöön. :D

      Poista
  5. Täytyypäs kokeilla joku päivä tuota kakkua. Tai kokeilla ja kokeilla...tarkoitan että teen joku päivä :)

    VastaaPoista