tiistai 28. heinäkuuta 2015

Haettua

kukat haudalle heinäkuussa Mä vein haudalle uudet kesäkukat heinäkuussa, kun edellisissä kukissa ei näkynyt 
enää uusia nuppuja, mutta ei nämä taannoin viemäni kukat kovin hyvin näytä viihtyvän. Nuppuja kyllä näkyy, 
mutta ne eivät ole auenneet. Kai tämä viileä ja sateinen kesäkin vaikuttaa. ;) Kanervakautta odotellessa! ;)

jääkaappipakastin lämmin Ei onneksi (koputtaa maalaamatonta puuta)!!! Tosin mulla ei ole siellä pakastimessa 
kuin puoli pussillista ranskanperunoita. :D Jääkaapin puolella on vähän enemmän elintarvikkeita. ;) 
Jääkaappipakastimen uusin jääkaapin hajoamisen takia viime vuonna niin pidän peukkuja, että jääkaappipakastin 
nyt joitakin vuosia pysyisi ehjänä. 

leivitetty valkohomejuusto Yök! En pidä valkohomejuustosta - en leivitettynä enkä ilman leivitystä. Ostin kerran 
valkohomejuustoa, mutta maku ei miellyttänyt mua. En osta toista kertaa.

mikki hiiri keinutuoli Mulla ei ole koskaan ollut Mikki Hiiri -keinutuolia. Lapsena mulla oli keltainen lastenkeinutuoli. 
Sen tyyppinen keinutuoli lienee ollut aika monessa lapsiperheessä 1970-luvulla. :)

siilin kakka Siilejä ja siilin kakkaa oli edellisen asuinpaikan pihalla. ;) Nyt asun korkeammalla eikä ole 
siilihavaintoja. ;)

oksennus Kissa välillä oksentaa.

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Poissa puhelimen luota

Postauksen aihe tuli mieleeni veneessä, jonne en yleensä ota mukaan puhelinta. Niin kuin en pyöräretkellekään. ;) Tosin miesystävä ottaa puhelimen mukaan pyöräretkelle - puhelin on hyvä olla mukana varmuuden vuoksi, jos jotakin yllättävää tapahtuu.

Mun tulee usein selailtua uutisia puhelimesta. Ehkä liiankin usein plärään juttuja puhelimesta - tuoreet uutiset houkuttavat ja koukuttavat, kun ne ovat niin helposti saatavilla - jopa kotisohvalta käsin. Sitä tulee miettineeksi, että ei siitä ole kuin joku vuosi, kun uutiset luettiin pääasiassa päivän lehdistä - niistä paperisista. ;) Ja nyt uutisvirta päivittyy koko ajan ihmisten saataville ja ihan tuoreeltaan. ;) Välillä laitan puhelimen lataukseen ja päätän etten vähään aikaan vilkaisekaan luuriin. Tai jätän puhelimen vähäksi aikaa kotiin, kun lähden käymään jossakin.;)

En halua kuulla puhelimen pärähtävän soimaan yöllä - siksi pidän yleensä puhelinta öisin äänettömällä. Puhelimen soittoääni yön hiljaisuudessa tuntuu jotenkin pelottavalta, kun siihen herää. Joskus mä olen aamulla unohtanut laittaa puhelimen äänelle ja yleensä juuri silloin puhelimeen on yritetty soittaa. ;)

Lankapuhelinaikaan verrattuna väärään numeroon soittelijat ovat vähentyneet, kun en edes muista, milloin joku olisi viimeksi soittanut väärään numeroon. ;)

En kaipaa lankapuhelinaikaa, vaikka aikoinaan vannoin hyvinkin pitkään, että mä en halua kännykkää itselleni ja ettei mun tarvitse olla aina tavoitettavissa. Olen muuttanut mieleni asian suhteen. Kännykkä tuo turvaakin, kun se on useimmiten mukana ja on mukavaa olla tavoitettavissa. Pidän siitä, että viestimisväline on yleensä aina käden ulottuvilla. Tämä ei ollut mahdollista takavuosikymmeninä. ;)

Puhelimesta on tavallaan tullut tietokoneen täydenne tai vastine, kun siihen on ajan myötä ilmaantunut lisää toimintoja. On uutissovellusta, nettiä, whatsappia, sähköpostia, kameraa -
puhelujen ja tekstiviestien lisäksi. ;) Kännykkä on kätevä - ihminen on tavallaan jatkuvasti tavoitettavissa, mutta tarvittaessa kännykän voi laittaa äänettömällekin. Ja puhelimesta näkee, jos joku on yrittänyt soittaa tai viestittää.

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pyöräilyä maaseudulla

Tänään näimme kaksi pienehköä valkohäntäpeuraa. Peurat pomppivat tiellä ja tien sivussa pusikossa - onneksi olimme liikkeellä polkupyörillä. ;) Mä en ensin nähnyt kuin jonkun eläimen seisomassa tiellä ja kysyin miesystävältäni onko tiellä peura vai koira. :D

Koko pyöräilykesä on mennyt tähän mennessä enemmän tai vähemmän ketuilleen. ;) Toukokuussa kävimme neljällä pyörälenkillä ja heinäkuussa olemme olleet kolme kertaa pyöräilemässä. Kesäkuussa emme käyneet yhdelläkään pyörälenkillä - tuuli ja satoi.

Mä nautin maaseudulla pyöräilystä. <3

Ainoa asia, jota välttelen mahdollisuuksien mukaan, on isojen teiden varsilla pyöräily.


perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ei tämmöisiä yllätyksiä kovin usein, kiitos

Heräsin yöllä siihen, että jostakin kuului rapinaa. Yllätin Kollon tietokonepöydän kulmalta - kissa oli saanut pureskeltua tietokoneen kaiuttimen piuhan poikki - piuhansuojausyrityksistä huolimatta. :D Jotenkin Kollo oli saanut kaivettua piuhan esille.

 Huokaus! Nyt on sitten uuden kaiutinlaitteiston osto edessä.

torstai 9. heinäkuuta 2015

Pohdiskelua

Lämpimästi tervetuloa uudelle lukijalle! :)

Kesän ensimmäinen junareissu  on tehty  ja Porin reissu on vielä tälle kesälle suunnitelmissa. :) Sukuloimista! <3 Nautin sukulaisten tapaamisen lisäksi matkustamisesta - mukavaa vaihtelua elämään. <3

Mä elän  sitä hetkeä, joka on parhaillaan menossa. <3  Joskus sitä tulee miettineeksi kuinka paljon on elämässä tapahtunut ja mitähän mahtaa tapahtua tulevaisuudessa. Onneksi tulevia juttuja elämässä ei tiedä etukäteen - tapahtuvat omalla ajallaan, jos ovat tapahtuakseen. Elämä on yllätysten nauha.