torstai 6. elokuuta 2015

Makkarakeitto

Mä aloin väsäämään makkarakeittoa. :)

Mulla ei ikinä jää mitään "happanemaan" jääkaappiin - yleensä kaikki tulee syötyä ajallaan, mitä jääkaapissa on ja hankin jääkaappiin sisältöä juuri sen hetken tarpeen mukaan. Siksi mulle meinasikin tulla ongelma, että mitä mä teen ylijääneellä makkaralla, kun kaikki makkara ei mahtunut kattilaan. ;)

Mutta laitoin loput makkarapalaset rasiaan ja todennäköisesti paistan makkaran jossakin vaiheessa pannulla. :)

En tiedä, onko "jääkaapissa on juuri tämän hetken tarpeen mukaan sisältöä" -ilmiö peräisin lapsuudenkodistani. ;) En ainakaan muista, että meillä olisi ruoka "hapantunut" kaappiin tai että ruokaa olisi jouduttu runsaasti heittämään pois. ;)

4 kommenttia:

 1. Mua joskus nuorena kauhistutti joidenkin ystävien luona, kun jääkaappi pursusi ruokaa ja sitä sitten heitettiin pois, kun oli mennyt huonoksi. Meilläkin elettiin taloudellisesti ja ruokaa säästäen - vanhempani olivat lapsia sodan aikana ja muistivat sen ja pula-ajan varsin hyvin. On hieno ominaisuus osata ostaa ruokaa niin, että sitä ei jää yli - ja osata käyttää tähteet :-) Etenkin tänä aikana, kun kaikkea saa kaupoista liiankin kanssa! Mua joskus ahdistaa tää tavara- ja kulutuspaljous.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaa heitetään edelleen kovasti pois - sekä kaupoista että kodeistakin. Martat ovat oikeassa, kun valistavat, että ylijääneestä ruoasta voi koostaa uusia aterioita. :)

   Mun jääkaapissa on suht vähän elintarvikkeita, kun vertaa monen muun jääkaappiin. Tosin siihen ehkä vaikuttaa sekin, että asun suht lähellä kauppaa ja että kulutan itsekseni melkein koko jääkaappini sisällön.
   Mä ajattelen, että voin tarpeen mukaan hakea nopeasti syötävää/kokattavaa kaupasta. ;)

   Mä luulen, että mun vanhemmillani oli samantyyppinen "arvostan ruokaa" asenne. :)

   Nykyään kaupoissa on niin paljon valikoimaa, että sieltä on joskus vaikea löytää hyllyistä ja "laareista" etsimäänsä, kun on etsimässä jotakin tiettyä tuotetta.

   Poista
 2. Kunnioitettavaa, kun tekee "kaikesta" ruokaa. Meillä valitettavasti menee myös roskiin, tosin koitan saada määrää mahdollisimman vähäiseksi. Mutta "ylilyöntejä" tulee kun käyn 1x viikossa kaupassa... :) Jos ruokaa uhkaa jäädä ja sen voi pakastaa, niin pakastan lasten annoksiin. Hyvä hätävara, kun on kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jää kuivatavarakaappiin jauhoja, sokeria ym. ja vaikka välillä leivon niin sen verran satunnaisesti, että parasta ennen -päivä on lopulta mennyt jo joku vuosi sitten ohi. ;) Juuri tänään kävin kuivaelintarvikekaapin sisältöä läpi ja heitin selvästi vanhoja tuotteita roskikseen.

   Pakastin on hyvä olla olemassa! :)

   Poista