torstai 9. huhtikuuta 2015

Aika paljon on elämässä muuttunut vuosien varrella

Kodin ylin siivousvalvoja.

Täytyy sanoa, että kun olin teini niin mua ei kovin usein esim. "imurinvarressa" nähty. ;) Imuroin nuorena patistamisen jälkeen. ;) Sama koski esim. roskien viemistä. ;) Jäin tässä miettimään, että en tarkalleen muista pesinkö nuorena astiat heti ruokailun jälkeen vai jäivätkö ne joksikin aikaa tiskialtaaseen "likoamaan". ;) Nykyään huljutan astiat heti vedellä "pintapuhtaiksi" ja  laitan astianpesukoneen päälle saatuani koneen täyteen. Nykyään tiskialtaassa on yleensä aina yksi vesi-astia  ja joskus kaksikin, joista kissa käy juomassa.

Kodin siistinä pitämisen suhteen on tapahtunut suuria muutoksia. Nykyään vien roskat joka päivä taloyhtiön roskikseen - kissanhiekkapaakut ja -jätökset alkavat aika äkkiä haisemaan asunnossa, jos niitä ei kiikuta säännöllisesti ulos.  Ja se haju on turhan räväkkä kestettäväksi. :D

Äsken pyyhin "luutulla" parkettia ja mietin, että nuorena ei lattioiden pyyhkiminen olisi ihan äkkiä tullut mieleeni. ;) Nykyään mietin, että parketti tykkää, kun sen pitää suht siistinä. :)

Imuroin ja pyyhin pölyjä kotona yhtenä päivänä viikossa. Joskus "kevytimuroin" ehkä toisenkin kerran viikossa, jos en saa harjalla ja kihvelillä kissanhiekkoja kuriin. :D Mulla kuluu kotini siivoukseen suunnilleen kolme tuntia.

Kunhan "katupölyäminen" hieman laantuu niin tässä keväällä on vuorossa ikkunoiden pesu. Viimeksi pesin ikkunat viime kesänä - tähän muuttaessani.

Vaate- ja muut kaapit eivät meikäläisellä kyllä pysy järjestyksessä. ;) Kun olin nuori niin mummo kävi järjestämässä vaatekaappiani - oi niitä aikoja <3 - silloin vaatekaapista oli helpompi löytää vaatteita. <3

Mulla on pesukone käynnissä suunnilleen kerran viikossa. Joskus kaksikin kertaa, jos laitan pussilakanan ynnä muita vuodevaatteita pesuun. Olen käyttänyt pesukonetta teinistä asti - isäkin tosin  täytti, laittoi pesukoneen päälle ja tyhjensi sen. :) Nyt mulla on ekaa kertaa pesukone, jonka mukana tuli ohjekirjanenkin (johtuu siitä, että pesukone on uusi). ;) Olen joskus miettínyt, että pitäisi opetella käyttämään huuhteluainetta - meillä oli vissiin huuhteluainetta edellisen kerran silloin, kun äitini eli.

En edes muista milloin olen viimeksi silittänyt vaatteita. ;)

Mieleeni on jäänyt, mitä mulla oli aikoinaan sängyn alla - koulukirjoja, pariton sukka ja pölypalleroita. Nykyään sängyn alla on karvaa ja pölyä, jos en ole juuri imuroinut. ;)

Miten päädyin tähän postausaiheeseen  - selailin vanhoja valokuvia ja niistä voi bongata, että nuorena mulla oli enemmän tavaroita pöydillä ja tasoilla.  Nykyään pyrin pitämään pöydät ja tasot suht tyhjinä, kun siten saan helpommin aikaiseksi pyyhkiä pölyjä. ;)

Mä tykkäsin nuorena enemmän lueskella kirjoja kuin tehdä kotitöitä. ;)


6 kommenttia:

 1. Just sanoin tytölle, että mulla on ikävä hänen isänsä siivoamista, kun se ei ole saanut siivoushulluuskohtausta pitkään aikaan. Ja sen huomaa... mies vaan miettii sitä valokuvaamista koko ajan ja hulmuaa ulkona kameran kans vapaa-aikansa. Mie olen aina ollu tosi huono siivoamaan, ja meillä on sotkuista ja likaistakin. Luulen, että mun kuitenkin nyt oletetaan huolehtivan kaikesta sellaisesta, kun olen kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastukset vievät mukanaan. ;)

   Mä joudun kylpyhuone/saunaosaston kohdalla muistuttelemaan itseäni, että sitäkin pitää puhdistaa säännöllisesti. ;)

   Kun olin lapsi/nuori niin äiti ja isä siivosivat kotona. Muhun ei siivouskärpänen purrut. ;)

   Poista
 2. Kiva ylin siivousvalvoja sinulla siellä :D
  Mä just imuroin, kauheesti pölyä tulee katutaso tuossa vieressä.
  Pesukone pyörii täälläkin, harmi kun ei voi ulos viedä, pölyää.
  Ihanaa kevättä sinulle ja kiva kun kävit "kylässä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivousvalvoja pitää mua silmällä ja tuottaa siivottavaa. :D
   Nyt ulkona jo pölyää.
   Mukavaa kevättä! :)

   Poista
 3. Oi, sun täytyy opetella huuhteluaineeseen. Omiin en voi laittaa tuoksua, mutta miesväen pyykit pesen haisulla ja niitä on kaikki ihanuuksia. Sulla on vaikka miten monta tutustuttavaa merkkiä. Älä osta sellaista kullanväristä pulloa, on kivan näköinen, mutta haisee pyykit kanelilta ja pisiltä :D Meillä on pakko olla huuhteluainetta kun V-V tietää melkein katsomatta ettei ole pehmeitä pyykkejä ja ei kyllä käytä peltivaatteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin nyt ohjekirjasta, että mihin lokeroon huuhteluaineen voisi laittaa. ;)

   Poista