tiistai 24. maaliskuuta 2015

Talvisaappaat

Ovat tosi nätit saapikkaat, mutta huomasin näitä hyvin vähän aikaa käytettyäni, että hankaavat. Silloin  harmitti, kun tajusin, että omat jalkani ja nämä saapikkaat eivät tule sopimaan yhteen. Sen jälkeen saapikkaat ovat ajelehtineet lisäkäyttämättöminä vaatekaapeissani. Äsken hermostuin, kun käytössä oleville kengille ei tahtonut löytyä kaapeista tilaa ja vein nämä saapikkaat häkkikomeroon, sekä heitin yhdet kissan pureksimat kävelykengät roskikseen. Ehkä joskus raaskin viedä  saapikkaat vaikkapa johonkin kierrätyslaatikkoon, kun omat jalkani vaativat toisenmuotoiset jalkineet. Mä olen hyvin tarkka siitä, että kengät tuntuvat jaloissa mukavilta. Ainoastaan juhlakengiltä siedän hieman epämukavuutta, kun niitä käytän hyvin harvoin ja vähän aikaa kerrallaan.

Joka kevät mulle tulee tarve käydä vaatekaappejani läpi, että löytyisikö sieltä jotakin poisheitettävää ja aina on löytynyt. :D

12 kommenttia:

 1. Harmittaa, jos on ostanut "hyvät" kauniit kengät, ja sitten jalat ei sovikaan niiden kanssa pitemmän päälle yhteen. Hyvät kengät tunnistaa siitä, että ne ei tunnu miltään jalassa, niitä ei edes huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Mä olen manaillut jälkeenpäin miten olen tuolloin ostanut koon 38 saapikkaat ja viimeisimmät saapikkaat, jotka ostin ovat kokoa 40 (=ne tuntuvat jaloissa hyviltä <3).

   Poista
 2. Nyt sitten vain myyntiin kengät jotka eivät sovi jalkaasi ja sillä siitä pääsee. Ostin joulun jälkeen saapikkaat joita olen etsinyt siis todella pitkään. Tasapohjaiset, kun korot tuottavat selälle ja lonkilleni ongelmia. Mutta ne uudet oli kyllä ihanat pitää jalassa ainoa ongelma niissäkin on, että ovat pari numberoo isot, mutta hyvin minä niillä olen talsinut menemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi saada saapikkaat käyttöön, mutta ei omaan käyttööni. ;)

   Mulla "väsyy" jalkapohjat (varsinkin päkiät) nopeasti, jos kengissä on liikaa korkoa. Suosin tasapohjaisia tai hyvin pienellä korolla varustettuja kenkiä.

   Minustakin on tärkeää, etteivät kengät purista eivätkä hankaa.

   Ostin joitakin vuosia sitten lenkkarit, jotka ovat todella hyvää laatua ja ovat kestäneet.

   Poista
  2. Se on tärkeää, että kengät ovat sopivat jalkaan ja niistä on valmis jopa maksamaankin vähän enemmän. Laatu tietenkin maksaa aina enemmän, mutta laadukkaat kengät takaavat hyvän kävelyn. Viimeksi ostamani saapikkaat ovat hyvät, mutta vähän isot minulle ja niihin laitettiin liikkeessä pohjalliset jotka vähän kuin pienentävät kengän kokoa. Mutta olen niillä hyvin päässyt talsimaan reissujani joten eipä ole hätiä! :)

   Poista
  3. Mulla on lenkkarit, joita olen pitänyt jo vuosia ja lenkkareiden hyvän laadun huomaan siitä, että tossut ovat kestäneet kovaa käyttöä, monenlaista keliä ja ovat hyvät jalassa. ;)

   Poista
 3. No sää osaat sanoa mulle missä se päkiä on kun en kehdannut kysyä siellä kipuryhmässä :D Kyllä sen verran tiedän, että se jalassa on mutta missä siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päkiä on varpaista seuraava osa siirryttäessä kohti kohti muuta jalkaa ja kantapäätä. Sitä voisi kuvata kantapään vastakohdaksi.

   Koulun jumppatunnilla joskus käveltiin päkiöillä. ;)

   Poista
 4. Kenkien ostaminen on aika vaikeaa ja totuus mukavuudesta valkenee vasta käytön jälkeen. Nyt laitat kengät myyntiin ja etsit uudet tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kenkien sopivuus selviää vasta niiden käytön myötä.

   Mä onneksi löysin paritkin hyvin toimivat saapikkaat näiden itselläni toimimattomien tilalle. <3

   Poista
 5. http://m.iltalehti.fi/viihde/2015032619424333_vi.shtml
  Sirpat ilmaiseksi :)

  VastaaPoista