keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Haastetta pitkästä aikaa

Noudin Marjaanalta http://marjaananmaja.blogspot.fi haasteen blogiini. :)

1. Mistä löydät parhaat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?
Kirjoitan elämästäni ja ajatuksistani. Välillä tuntuu etten löydä kirjoitettavaa, mutta kun odottelen niin jossakin vaiheessa kirjoitettavaa putkahtaa jostakin. ;)

2. Mikä on aikaisin muistikuvasi?
Varhaisimmat muistikuvat lienevät suunnilleen  4 ikävuoden paikkeilta. Ne liittyvät lähinnä lomanviettoon ja toisaalta päiväkotiin.

Olin vanhempieni kanssa kesälomareissussa ja muistan olleeni Kiki-serkun kanssa samalla hiekkakasalla leikkimässä Merikarvialla. Toisaalta muistan lapsuuden kesämökiltä Vihdistä, kuinka naapurin Mirkku-kissa ilmaantui paikalle makkaroiden grillauksen aikaan ja Mirkulle paloiteltiin aina lenkkimakkaraa, jota se söi mielellään. Yhdestä muistikuvasta en ole  aivan varma, mutta Hanhiemon iloisen lippaan nähdessäni minulle tulee hajumielikuva - aivan kuin olisin istunut kesämökillä ihan pikkuisena tyttönä potalla ja sormeillut samalla Hanhiemon iloista lipasta. :D Saatan olla istunutkin. :D

Päiväkodissa oli joulun aikaan seinällä roikkuva, taskullinen, kankaasta valmistettu joulukalenteri, jonka taskuista löytyi päiväkotilapsille yllätyksiä. En pitänyt päiväunien nukkumisesta ja aloin leikkimään päiväkodin nukkumasalissa tyynylläni, kun muut koettivat huilata. Leikistäni tuli ääntä ja liikettä ja joskus minut ohjattiin pois nukkumasalista piirtämään ja askartelemaan, etten häiritsisi muiden päiväunia. :D Vapaa-ajallani en nukkunut päiväunia. Muistan istuneeni päiväkodissa siskonmakkarakeittolautasen äärellä enkä meinannut saada makkarapaloja syötyä - en kyllä muista, että minun sitten loppujen lopuksi olisi tarvinnut tyhjentää lautasta. ;)  Viihdyin kuitenkin hyvin päiväkodissa. :)

3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin?
Nämä kengät ovat olleet jaloissani yhden ikävuoden paikkeilla. ;)

4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu?
Muun muassa Hanhiemo iloista lipasta, Tiitiäisen satupuuta, Uppo Nalle -kirjaa (jonka sain kummeilta 5-vuotiaana),  Hanhiemon satuaarretta, Pekka Töpöhäntä -kirjoja. Minulle on luettu lapsena todella paljon ja sain ensimmäisen kirjastokorttini 2-vuotiaana.

5. Oletko kirjojen lukija?
Aiemmin luin paljon - nykyään koneen ääressä vietetty aika syö lukuharrastustani. ;)

6. Mistä nykyaika kärsii?
Tiukasta taloudellisesta tilanteesta.

7. Mitä arvostat tänä päivänä?
Sitä että minulla on sukulaisia ja ystäviä. <3 Sitä arvostan, että minulla on miesystävä ja parisuhde hänen kanssaan. <3 Sitä että olen saanut ja toivottavasti saan tehdä jatkossakin oman alani töitä. Tällä hetkellä ei ole töitä, mutta työprojekti on luvassa myöhemmin tänä vuonna.

8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän?
Miesystävän kanssa vietetyt päivät ovat aina ihania. <3
Tykkään myös käydä sukulaisilla kylässä <3 ja Kiki-serkun kanssa ostoksilla käyminen on mukavaa. <3

9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön?
Vastaankin mitä viime yönä ja monena muuna yönä on tapahtunut. :D Havahduin hereille ja Kollo huomasi tämän havahtumisen hereille. Kissa tuli huristen viereeni ja halusi rapsutuksia. Rapsutin kissaa hetken ja kun käänsin selkäni kissa talloi hiusteni yli (auts! :D) ja asettui naamani eteen odottaen lisää rapsutuksia. ;) Kissan hurina jatkui. Rapsutin kissaa hetken ja kun käänsin kylkeäni niin kissa ilmaantui jälleen naamani eteen. :D Tätä jatkui tovin jos toisenkin. <3

Ojennan tämän haasteen Kiki-serkulle http://kikishome-kiki.blogspot.fi .10 kommenttia:

 1. Näin kun nappasit haasteen ja jäin mielenkiinnolla odottamaan, mikä se sun kauimmin omistettu kapistus on... mutta niitähän olikin peräti kaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on 1-vuotiskuvia, joissa olen nuo kengät jaloissani. ;) Ihana muisto ajasta, josta en itse muista mitään. <3

   Poista
 2. Kiva kun nappasit, ja jäädään molemmat odottamaan Kikin vastauksia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava haaste! :) Kiki varmasti koppaa haasteen mukaansa. ;)

   Poista
 3. Mä en tykännyt olla päiväkodissa ja puolen vuoden kokeilun jälkeen mut otetiinkin pois, mutta muistan vieläkin elävästi miten takeltelin lihakeitton kanssa. En saanut niitä sitkeitä lihanpaloja millään nieltyä.
  Valitettavasti minunkin lukuharrastus on ähentynyt netissä vietetyn ajan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä söin seuraavan kerran vasta aikuisena siskonmakkarakeittoa ja se olikin ihan hyvää! :)

   Netin käyttö on semmoinen, että siihen menee aikaa. ;)

   Poista
 4. Minä nappaan mukaan ja lähetän miehen kellarista kaivamaan pisimpään ollutta asiaa :D On se hyvä, että mun kanssa on mukava käydä ostoksilla vaikka laitan sun kantamaan kaikki tarjouskurkkupurkit :D Ja ihmettelen miten täällä Hyvinkäällä on näin isot parkkihallit ja parkkeeraan kahden auton ruutujen keskelle :D Voi apua jos olet pitkään sen lautasen kanssa istunut niin ne siskonmakkarat on hyytyneet siihen keiton rasvaan, yöks :D Kollon hurinaan olisi mukava nukahtaa kun se on niin rauhoittava ja turvallinen ääni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista nähdä, mikä esine kellarista paljastuu! ;)

   Kurkkupurkkien kantaminen on ok. ;) Ja autokin löysi hyvin paikkansa parkkihallissa. ;)

   Se siskonmakkarakeitto on jäänyt todella hyvin mieleen 1970-luvulta, kun en muista, mitä muuta päiväkodissa on tarjottu ruoaksi. :D Muistan yrittäneeni tunkea suuhuni vaaleaa makkarapalaa keiton seasta - aikaa siihen on varmasti mennyt. ;)

   Kollon hurina hyvin unettavaa ja rentouttavaa. <3

   Poista
 5. Voi kuinka ihanat nuo kengät, mitkä sulla on tallessa!! <3 Mulla on ollut hyvin samantapaiset kengät pienenä.

  VastaaPoista