maanantai 29. joulukuuta 2014

Lämpöä peitosta

Mä olen vuosia sitten ostanut 2 peittoa kerralla ja ennen joulua siirryin käyttämään sitä peittoa, joka oli ollut toistaiseksi vielä käyttämättömänä (myyntipakkauksessaan ;)). Käyttämättömänä ollut peitto on  lämpimämpi kuin se peitto, jota olin käyttänyt vuosia. ;) Täällä asunnossakin on suht lämmintä, mutta työnnän usein jalkani pois uuden peiton alta, kun jalkani lämpenevät peiton alla. ;) Ennen joulua asunto alkoi tuntua hieman viileältä, jolloin termostaattia kääntämällä lisättiin lämpöä pattereihin.

14 kommenttia:

 1. Onnea on lämmin peitto! Mulla on talvisin käytössä tuplasängyn (ja sitäkin vähän isompi) hyperpaksu peitto. Vanhassa talossa lämpötila voi laskea vain viiteentoista asteeseen yön aikana, mutta se ei haittaa yhtään, kun jalka ei pikistä peiton alta, ei ylety. Se on ihanaa. Ja mahtuu itse peiton alle, vaikka olisi molemmat kissat asettuneet peiton päälle :-) Aamulla herää hyvien unien jälkeen, kun hengitysilma on raikasta ja on nukkunut hyvin. Mutta peiton alta lämpimästä ei tee mieli kömpiä pois.

  VastaaPoista
 2. Onnea on lämmin peitto!♥ Ja lämpimät kissat peiton päällä.♥
  Mä olen lukenut, että viileämmässä ihminen nukkuu hyvät unet ja peitto pääsee täyteen käyttöön. :)

  Kollo ei aina nuku peiton päällä, kylläkin samalla sängyllä. ;) Kissa pakenee kauemmas sängyllä, kun pyörin ja kääntyilen ja peitto liikkuu. ;)
  Täällä asunnossa taitaa olla noin 24 astetta lämmintä. :)

  VastaaPoista
 3. Peitoissakin on todella eroa ja valmistajien lupaamassa lämmittävyydessä. Meillä lämpötila on lähempänä Sailan huushollin lämpöä, joten tarvitsen tosi lämpimän peiton. Mies taasen käyttää sitä peittoa, joka allekirjoittaneella on kesäpeittona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että peittojen lämmittävyydessä on eroa. :) Ja ihmisissäkin on eroa - toiset palelevat helpommin kuin toiset. ;) Mua viluttaa helposti. ;)

   Poista
 4. Mä ostin viime vuonna uuden peiton ja voi että se on ihana vieläkin!! <3 Nautin, kun saa lämpimän peiton alle kääriytyä. Uni tulee paljon paremmin siellä.
  Oikein mukavaa vuoden vaihdetta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vuodenvaihdetta ja alkavaa vuotta! :) Lämmin peitto tuo hyvät unet. ♥

   Mä muistan, kun lapsena sain uuden täkin. Se oli viininpunainen ja tosi lämmin. :) Niistä ajoista peittojen materiaalit ovat muuttuneet kovasti. ;)

   Poista
 5. Minä menen aina nukkumaan villasukat jalassa ja aamulla herään ilman niitä :)

  VastaaPoista
 6. Nukkuessa tuppaa tulemaan jaloille lämmin - kuulostaa tutulta. ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä on niin erilämpöiset nukkujat vierekkäin, että tarvitsisin kaksi peittoa ja mies yhden. Asiahan on meillä ratkaistu niin, että mies paistuu ja minä käytän yhtä peittoa :D No, tässä alkaa olemaan jo siinä iässä, että kai kuumat aallot kohta korjaa asian :D Oi oi, kun Kollo olisi niin ihana patteri vieressä. Täytyy muistaa tämä asia kun suree lapsen aikuistumista, hän on meillä se eniten allerginen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä onko miehillä useammin erilainen "sisäinen lämpötalous" kuin naisilla. ;)

   Mullakin on se kokemus, että kaksilahkeinen palelee vähemmän kuin mä. ;) Jos kuumat aallot jossakin vaiheessa saapuvat niin sitten lämmin voi olla minullakin.

   Kollo on huriseva ja lämmin. ;) Ja "juttelee" öisin kroohpyyhpiihpuuh. <3<3

   Poista
 8. Tuli just mieleen, että ostin just viikko sitten uuden peiton sänkyyn, kun entinen piti meikäläistä kylmälakossa. Villasukat jalassa ja pitkä yöpaita päällä piti nukkuu, kun ei tarvinnut. Tämä uusi peitto on tosin 2 luokan peitto eli ei ihan paras, hintakaan ei paha 10,00 euroa, mutta on silti lämmin ja ihanan pehmee. Mää olen aina haaveillut niistä täydellisistä untuvapeitoista, mutta taitaa siirtyä vielä inan tulevaisuuteen!! :) Oikein hyvää uuttavuotta sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on II luokan peitto, mutta lämpöä tuntuu piisaavan. :)

   Mä olen joskus haaveillut peitosta, joka olisi viileä kesällä ja sopivan lämpöinen talvella. ;)

   Mukavaa uutta vuotta! :)

   Poista