tiistai 21. lokakuuta 2014

Rauhallisia aamuja

Mä nousen ylös jo aamukuuden jälkeen. Tykkään rauhallisista aamuista ja rauhallisesta valmistautumisesta työpäivään.Yleensä loppuaamu on kyllä vauhdikkaampia kuin aamun alkuosa. ;) Työmatkani on onneksi lyhyt. ;)

Pikkutyttönä kysyin äidiltä, mitä se kiire on. Meille taisi tulla (joskus) aamuisin kiire, vaikka aamuherätys tapahtui varhain. ;) Nostan edesmenneelle äidilleni kunnioituksesta hattua, että aamuista suoriuduttiin. <3

Mä laitan herättyäni (usein tultuani puhelimen herätyksen herättämäksi ;)) ja pukeuduttuani kahvin tippumaan ja laitan tietsikan päälle. Petaan sängyn alkuaamusta - paitsi jos kissa on siellä aamutorkuilla.Telkasta tulee taustalla lastenohjelmaa. :) Mun mielestä lastenohjelmat sopivat hyvin rauhaisan aamun tunnelmaan. Syön leipiä ja keksejä kahvin kanssa. Lueskelen blogeja ja luen (joskus)  uutisia puhelimen kautta. Rapsuttelen kissaa ja juttelen sille. Kollo tulee tassuttelemaan päälleni, kun rötkötän sohvalla. ;)

Loppuaamusta usein huomaan, että apua, kissan hiekkalaatikko on vielä siivoamatta ja vielä on lisäämättä raksuja kissankuppiin. :D Teen nämä toimet, ja joskus teen itselleni lounassalaatin vasta aamulla. Useimmiten pyrin kylläkin valmistamaan lounaan valmiiksi jääkaappiin  jo edellisenä iltana ettei lounaan valmistaminen veisi aikaa aamusta. ;) Hiusten harjaaminen jää yleensä loppuaamuun.

10 kommenttia:

 1. Sä oot tosi aamutehokas! Minä olen uninen ja pari tuntia heräämisen jälkeen on sellainen olo, kuin olisi vähän halvaantunut, ei oikein jaksa nostaa käsivarttakaan. Jos joutuu herätyskellon herättämäksi tuntuu, että pitää oikein pinnistellä jotta silmäluomet pysyvät auki ekat tunnit (luonnostaan herään tähän aikaan vuodesta vasta kymmenen tienoilla). Olen huomannut, että on aika vaarallista jos lähden ajamaan autoa parin tunnin sisällä heräämisen jälkeen, kun en oikein tajua mistään ympärillä tapahtuvasta mitään. Kahdehdin sinunlaisiasi ihmisiä, jotka saavat vaikka mitä aikaan jo ennen puoltapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman vuorokausirytmin noudattaminen on hyväksi - keho taitaa tietää, mikä on kullekin ihmiselle parasta. :)

   Mä joudun iltaisin (silloin, kun iltaelokuvat tulevat telkasta) pinnistelemään, jotta silmät pysyisivät auki. ;) Yleensä eivät pysy. ;)

   Poista
 2. Lasten ohjelmia minäkin aina aamuisin mielummin kuuntelen taustalla kuin huomenta suomen uutisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenohjelmat ovat leppoisaa kuunneltavaa. :) Maailman uutisvirta saa odottaa myöhempää ajankohtaa.

   Poista
 3. Kuullostaa hyvältä tavalta heräillä ja tassutella rauhassa uuteen aamuun :) Oli se hyvä, että laitoit aamulla tekstarin en olisi ollenkaan noteerannut asiaa. Tietysti kun mää en käytä sitä kutsumanimeä niin ei tule ajateltua, että sellainenkin on :D Terveiset välitetty :) Ja oma virhe on tunnustettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisten välittämisestä! :)

   Rauhallisesti käynnistyvät aamut ovat just parhaita. <3 Kerran vuosia sitten sitten mä heräsin joskus noin puoli kahdeksalta, ja puolen tunnin päästä olisi jo pitänyt olla töissä. Mä en tiennyt mitä töihinvalmistautumisjuttuja olisin tehnyt missäkin järjestyksessä ja lähdöstä ei meinannut tulla mitään. ;)

   Poista
 4. Olen tässä vähän pohtinut, että voisin ottaa itselleni kunnon aamurytmin. Tosin olen nyt nauttinut pitkään nukkumisesta, kun 1,5 vuotta meni joka aamu herätessä neljältä. Työmatka oli sen verran pitkä, että piti herätä ajoissa ja mennä hyvissä ajoin nukkumaan.
  Tosin nykyään kun olen ainakin toistaiseksi työttömänä voisi 7 aikaan herääminen olla hyvä juttu! Muksut kun ovat jo sen verran isoja, että osaavat lähteä keskenään kouluun ja syödä aamupalaansa! Toisinaan herään ihan virkkuna ja pyöräyttänyt koko sakille aamupuuroa!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuneljä on varhainen - sitä on varmasti ihan silmät sikkurassa - ainakin mä olisin. ;)

   Aamupuuro on hyvä aamunaloitus - mäkin jossakin vaiheessa söin aamupuuroa - nyt se on jäänyt. :)

   Mä syön leipiä aamuisin ja kostutan niitä rypsiljyllä, kun olen lukenut, että rypsiöljy on terveellistä. ;)

   Silloin, kun ei ole työsuhdetta käynnissä niin nousen ylös yleensä aamuseitsemän maissa. Nyt kun on työprojekti meneillään herään kuuden jälkeen. :)

   Nuorempana pystyin nukkumaan hieman pidempään aamuisin - nykyisin ei riitä unta. ;)

   Poista
 5. Rauhalliset aamut ovat kyllä ihan parhaita!! <3 Mulle tulee tosi usein kiire ennen töihin lähtöä, kun aloitan tekemään sitä tätä ja tota... ;) Tarttis tehdä vaan muutamat oikeesti tarpeelliset jutut, mutta sitä ajattelee, että kyllähän mä vielä ton ehdin, kun aikaa ihan reilusti. Mä kun menen töihin vasta puolen päivän maissa... Täytys olla vaan vähän vähemmän ahne kotitöiden suhteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kun on aikaa sitä ajattelee, että kyllähän tässä kerkeää ja sitten tulee kiire. ;) Kuulostaa tutulta. ;)

   Mä juuri sain siivottua kotini ja nyt vasta olen oivaltanut, että tämä asunto on helpompi siivota, kun aloittaa siivoamisen eteisestä eikä makuuhuoneesta. ;)

   Poista