tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kello sanoo bling

Mulla ei ole tällä hetkellä makuuhuoneessa ollenkaan kelloa. Jos kurottaudun sängyn päällä ylös näen makuuhuoneen oviaukosta olohuoneen seinäkellon. Paitsi yön pimeimpinä hetkinä, jolloin en näe olohuoneen seinälle asti. ;) Ehkä hyväkin ettei näe kellolle asti,  kun jos yöllä havahtuu hereille niin ei katsele, mitä kello on ja saa nopeammin uudelleen unen päästä kiinni. ;)

Olohuoneen yhdessä kaapissa on kello, joka sanoo tasatunnilla bling. Ekana yönä tässä asunnossa mulla oli se kello makuuhuoneen vitriinikaapissa, mutta siirsin kellon olohuoneen puolelle, kun se bling miltei korvan juuressa häiritsi. Tämä kello on minulle hyvin rakas. Kello oli päässyt isän talossa jossakin vaiheessa pysähtymään ja kellon sisältä löytyi vanha paristo, mutta onneksi kello lähti taas käyntiin, kun vaihdoin siihen uuden pariston.

Mulla oli edellisessä asunnossa kelloradio sängyn vieressä, mutta Kollo oli maistellut kelloradion johtoa niin luovuin muuton yhteydessä kelloradiosta. Kello(radio) kyllä vielä toimi johdossa olleista hampaanjäljistä huolimatta - lukuuottamatta sitä radiota, jonka antennijohdon kissa oli lyhentänyt.

Kakkoskännykkäni oli jonkin aikaa makuuhuoneen vitriinikaapissa, mutta jos siihen tulee puhelu niin kännykkä "pärisee" ja pyörii puisella kaapinhyllyllä semmoisella äänellä, kuin joku poraisi jossakin reikää tai ruuvia seinään. :D Ja kännykkä on siis tuolloin ääni pois- asennossa. Käytän kakkoskännykkääni herätyskellona silloin, kun tarvitsen herätystä, kun siinä on niin kuuluva herätysmelodia. Onneksi herätysmelodia kuuluu tarvittaessa olohuoneen puoleltakin.

6 kommenttia:

 1. Mulla on ollu kans joskus kännykkä, jossa meni värinähälytoiminto päälle, jos laittoi sen äänettömälle - vaikka värinätoiminto oli poiskytkettynä. En osannut laittaa värisemättömäksi. Kyllä se aina jotain pörinää piti pehmeälläkin alustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän isältä jäänyttä seniorikännykkää herätyskellona. ;) Siinä on hyvä ja hyvin herättävä herätysmelodia. ;) Tuo kännykkä surraa suunnilleen ympyrää, kun joku soittaa siihen, vaikkei ääni ole päällä. ;)

   Poista
 2. Kännykkä on välillä oikea rasite yö-pöydällä. Yleensä jo yöllä käyn pissillä niin samaan aikaan kurkkaan aina kelloa, no jos selma tulee ikkunalle vinkumaan ja päästän sen sisälle niin jälleen katson kelloa. Mikäli en saa nukutuksi kunnolla ja pyörin ympyrää sängyssä saatan tarkastaa mitä se kello on. Ainakin silloin, kun vielä olin töissä niin kelloista tuli oikea stressi piikki. Aina öisin katsoin moneen kertaan kelloa ja totesin, että äkkiä silmät kiinni vielä kerkiän nukkumaan muutaman tunnin. Noh.. taisi olla minulla enemmänkin pelko töistä myöhästymiseen tai sitten vain sen kellon kanssa menin kilpaa. Tosin ... vieläkin tämä tauti on päällä, että katson kelloa, en, katson... voi muuten sitten olla ärsyttävää. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joskus ollut sama ilmiö, että olen seurannut kellosta (herättyni aamuyöllä), että " kello on tuon verran ja kohta pitää nousta ylös." ;)

   Silloin kun asuin maalla vanha kissani tuli aamuyöllä ulkona talon seinustalle tai ikkunan alle maukumaan, että haluaa sisälle. ;) Ja hetken päästä kissa halusi taas ulos. ;)

   Kollo pitää omaa yöelämäänsä asunnossa ja moukuilee aamuöisin kumealla äänellä sekä juoksee niin, että rapina käy. Välillä kissa tulee sänkyyn herättelemään mua eikä Kollo meinaa uskoa, että mulla on eri vuorokausirytmi kuin kissalla. ;)

   Poista
 3. Tuo on niin kinkkinen kysymys, että onko se parempi tietää kello vai olla tietämättä. Sitä stressaantuu jos tietää mitä kello on ja välillä stressaa kun ei tiedä. Nyt on niin valoisaa ettei osaa oikein siitäkään arvuutella. Varmin tieto tulee mieheltä tai V-V:ltä kun ne sanoo kellon olevan yli yhdeksän ja pitäisi nousta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajansanojat ovat parhaita! :)

   Kesällä ei tiedä mitä kello on, kun on miltei koko ajan valoisaa - tuo on totta. ;) Jos on menossa jonnekin aamusta niin sitä miettii, että mitä kello on ja vieläkö on aikaa nukkua ennen herätysääntä. ;)

   Kollo herää yleensä aamukolmen aikaan juoksemaan - sillä on oma sisäinen kellonsa. ;)

   Poista