sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hikeä pukkaa

Illalla asunnon lämpötila oli 34 astetta ja nyt aamulla  30. ;) Nukkuessa t-paita liimautuu selkään kiinni ja peitto täytyy tuuppia kauemmas itsestä - nukkuminen ei ole parasta mahdollista. ;)  No, Suomen kesä ei ole kovin pitkä. ;)

Tässä asunnossa pidän kovasti siitä, että asunto on sen verran korkealla, että voin pitää parvekelaseja hiukan raollaan (niissä on lukitussysteemi) ja ilma vaihtuu. :)

Viime aikoina on maistunut salaatti - ehkä minusta vielä tulee säännöllisesti salaattia syövä.  Lapsuudenkotoa ei tullut salaattitottumusta.  Kodin ulkopuolella olen kyllä aiemminkin syönyt salaatteja. ;)

Olen aina ajatellut, että salaatin valmistaminen vaatii kovasti työtä, mutta nyt kun olen salaatinlehtiä ja kurkkua pienentänyt ja sekoittanut kulhoon niin ei se olekaan vaikeaa. Mun suulle tomaatit ovat liian happamia, mutta nyt kun olen käyttänyt niitä pikkuisia tomaatteja niin ne tuntuvat sopivan. :) Mä tuppaan valmistamaan niin paljon salaattia kerrallaan, että syön sitä samaa salaattia parillakin aterialla. En pidä oliiveista, mutta oliiviöljy sopii mielestäni salaattiin ja salaattijuustoa käytän aina. Syön salaattia muun muassa kalan kanssa.

Viime aikoina on ollut niin kuuma, että päivittäinen kahvin juominen on jäänyt usein aamukahviin ja muutamaan keksiin.

Helteellä tulee ostettua jäätelöä. Mehujäätä mä en pysty nauttimaan - se on mun mielestäni niin kylmää. ;)

12 kommenttia:

  1. Mieki pidin salaatintekoa aiemmin niin työläänä, mutta kun painoa pudotellessa niitä tein aina vaan, niin loppujen lopuksi se homma kävi ihan helposti. Kyllä mie vieläki välillä haaveilen semmosesta silppurista, joka tekis kaikesta sopivia suupaloja, ettei tarttis aina räpiä ja paloitella. Kirsikkatomaatit on tosiaan makeampia - makeimpia, mitä olen maistanut, on oranssit semmoset.

    Just nyt pistelen tässä samalla salaattia iltapalaksi (ei oo kyllä kovin hyvä ajatus, koska se panee sitten käymään vessassa aamuyöllä) ja mun salaatissa on aina tomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia, suolakurkkua ja salaattijuustoa. Ekstrana mustia oliiveja tai kaprista, nyt on molempia sekä tonnikalaa. Ja kermaviilikastike. Vois syödä vaikka kuinka paljon!

    Mitäs Kollo tykkää, kun on kuuma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti sopii hellesäällekin. :) Sun salaatti kuulostaa ihanan monipuoliselta. <3 Mäkin olen nyt välillä syönyt salaattia iltapalaksi. Olen kova huolestumaan siitä, että ehdin syödä salaatin ennen kuin se menee huonoksi, vaikka kyllä salaatti muutaman päivän kestää jääkaapissa. Niin syön mitä erilaisimpina aikoina salaattia ettei se jäisi liian pitkäksi aikaa jääkaappiin. ;)

      Semmoinen ostosteeveessä esitelty salaattisilppuri olisi kyllä varmaan kätevä. Mä olen tähän mennessä turvautunut veitseen ja saksiin salaattiainesten pilkkomisessa. :)

      Kollon vilkkain kausi tahtoo ajoittua aamuyöhön, jolloin on viileintä. ;) Kissan maukuminen kuuluu kuulosuojaintenkin läpi. :D

      Poista
  2. Tuohon Sannan kommenttiin, että minä sain lahjaksi anopilta sen Nicer dicer plus (vai mikä lie) ostos tv-vekottimen jolla sitten niitä salaatteja oisi helpompi valmistaa niin niinpä siinä kuitenkin tuppaa käymään, että ei sitä vermettä jaksa alkaa kokoamaan ja pesemään, kun saman asian ajaa veitsi ja salaattikulho :D

    Jopa täällä meilläpäin on aivan järjettömän tukalan kuumaa. Mun puolesta saisi loppua jo, mutta Ilmatieteenlaitos on eri mieltä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla saattaisi käydä samalla tavalla, että pilkkoja jäisi kokoamatta. ;)

      Toivottavasti helle jossakin vaiheessa helpottaa. Kissa löytyi äsken sängyn alta huohottamasta kieli näkyvissä ja suu hiukan auki. Kissallakin on kuuma.

      Poista
    2. No tuo se on se ikävin asia niissä "työtä helpottavissa koneissa". Ja se, missä niitä säilyttää. Veitsi ja leikkuulauta vie vain vähän tilaa, ja konevoima kulkee käsissä mukana :)

      Poista
    3. Tuo on totta - veitselle ja leikkuulaudalle on helppo löytää tilaa. :)

      Poista
  3. Mä syön helteellä paljon hedelmä salaatteja. Jääkaappi kylmänä ihanan raikkaita ja täyttäviä. :) Ananasta, päärynää, mangoa ja persikkaa sekaisin. Nam! <3

    VastaaPoista
  4. Täällä kans ihan tarkenee.... ;)
    Mä tykkään itse tosi paljon syödä salaatteja. Ollaan tehty mieheni kanssa välillä sellaista salaattia, johon laitetaan salaatinlehtiä, kurkkua, leivänpaloja, lämmintä broitsunlihaa, ananasta ja sipulia. Toki monia muitakin muunnoksia siitä tehty, mutta nuo leivänpalat maistuu hyvältä, myös feta-juustoa olen oppinut syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä myös salaatti sopii hyvin yhteen broilerinlihan kanssa. :) Täytyykin joskus kokeilla laittaa leivänpaloja salaattiin. :)

      Mä olen siirtynyt enemmän käyttämään vaaleaa lihaa eli broileria ja kalkkunaa. :) Sekä kalaa! <3

      Poista
  5. Meillä laittaa Imatran mummo aina tomaattiviipaleiden päälle ripsauksen sokeria kun Imatran vaari ei tykännyt muuten tomaatista :) Vaaria ei enää ole, mutta sokeria laitetaan silti :)

    VastaaPoista