maanantai 28. huhtikuuta 2014

Siitepölyä pärskpärsk niiskniisk

Nyt on tukkoinen ja nuhainen olo, ja kiukuttaa niin maan helkutisti - siitepölyallergia kiusaa taas. Mä itse olen kylläkin osasyyllinen oireiden voimakkuuteen - täytyy tunnustaa - kävin nyt vasta ostamassa antihistamiinia. Olisi pitänyt ostaa aiemmin - miltei joka vuosi aloitan allergialääkityksen liian myöhään. Sinnittelin liian pitkään (jälleen kerran) huuhtomalla kasvoja kylmällä vedellä ja ajattelemalla, että ei tämä tästä pahene. ;) Tänään siitepölyallergia äityi taas riekkumaan ja mä lähdin allergialääkeostoksille.

Viime vuonna oli siitepölyn vähyyden vuoksi helppo kevät. Kovin usein usein ei ole.

Yhtenä keväänä vuosia sitten kysyttiin onko mulla krapula vai olenko itkenyt, kun silmät olivat punaiset. Oli siitepölyallergia-aika ja olin kaiken lisäksi hieronut silmiä, vaikka tiedän ettei silmien hinkkaaminen ole hyväksi.

Lapsena inhosin tippojen laittamista silmiin, kun tipat tuntuivat kylmiltä. Nykyään allergialääkkeen voi onneksi nauttia suun kautta. :)

Taidan laittaa koneen kiinni ja antaa silmien levätä tältä päivältä.

Koivu on mun mielestä jälleen mukava puu sitten, kun koivuissa on kunnon lehdet. :D

10 kommenttia:

 1. Ikäviä tuommoiset allergiat, mutta onneksi se siitepölyaika ei ole kovin pitkä ja siihen on hyvät lääkkeet olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - koivun siitepölyaika on onneksi lyhyt. :) Allergialääke tehosi miltei heti ja olo on jo ok. :)

   Poista
 2. Sama täällä, koko perhe ja myöhässä myös, joka vuotisesti. Mutta apteekkivierailu on tehty ja lääkitys aloitettu, joten eiköhän tämä meilläkin tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä allergian kanssa kamppailuun!

   Onneksi lääkkeet ovat tehokkaita ja allergiaoireet saa melko hyvin häivytettyä. :)

   Poista
 3. Atsiu täällä myös. Tosin taisi jokin flunssakin iskeä päälle. Mutta silmät kirvelee niin, että oli pakko ostaa kaupan suurimmat aurinkolasit, jotta tuolla kehtaa kulkea. Joka kevät uskottelen itselleni, että ei mulla mitään allergiaa ole. Valitettavasti sitä ei voi näköjään päättämällä torjua, vaan jouduin minäkin apteekissa käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle käy ihan samoin - ajattelen joka vuosi, että kyllä allergiaoireet jo tänä vuonna jäävät tulematta. Mutta aina ne oireet ilmaantuvat, kun puut alkavat vihertämään.

   Poista
 4. Siitepölyvaivat on kyllä inhottavia... :( Meillä kans kaksi lapsista kärsii tällä hetkellä siitepölyistä. Vanhin on lämpöillyt lähes koko kuukauden... Kuulemma johtuu ihan noista pölyistä. Joka vuosi ei ole yhtä paha, mutta tänä vuonna on tuntunut niin moni oireilevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Toivottavasti siitepölyt pian vähenisivät. Tänä vuonna siitepölyä on poikkeuksellisen paljon.

   Poista
 5. Siitepölyallergia on kyllä karmea vaiva, etenkin niinä vuosina kun siitepölyä on todella paljon. Tänä vuonnahan taitaa olla ihan jokin ennätys, ei ole ollut niin paljon aikaisemmin. Olin kuulevinani uutisista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka paikka tuntuu olevan kellertävän pölyn peitossa, pyöränsatulakin. ;)

   Poista