sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Yöllä

Viime yönä nukuin hieman huonosti.

Nukkuma-asento ei ollut paras mahdollinen ja ehdin näkemään viime yönä  useampaakin unta tai sitten se oli joku sarjauni. ;)

Herättyäni yöllä aloin kuuntelemaan mistä kuuluu tip   tip    tip -ääni. Olin laittanut keittiön lavuaarin hanan huonosti kiinni - oli se melkein kiinni muttei ihan. Onneksi paikansin äänenlähteen ja sain veden tippumisen lavuaariin loppumaan kokonaan. Vasta sitten sain kunnolla unen päästä kiinni. Hämmentävää bongata tuollainen yllätysääni keskellä yötä hiljaisessa asunnossa.

14 kommenttia:

 1. Unia näin minäkin! Ne huonoimmat vasta aina aamusella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonot unet (surulliset tai pelottavat) ovat kurjia. :(

   Sekin harmittaa, jos kivan unen juoni katkeaa kesken eikä saa tietää, mitä mukavassa unessa olisi tapahtunut. :)

   Poista
 2. Onneksi sait vielä nukutuksi, häiriön aiheuttajan kun sait hiljennettyä :)
  Kivaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin inhottavaa herätä johonkin miniääneen yöllä ja kun se kuitenkin on sen verran häiritsevä, että on pakko etsiä mikä se on! Ja onnea muuten minultakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Sitä ensin säikähtää ettei mikään vaan tiputtele lattialle. Onneksi tiputti vain lavuaariin.

   Kiitoksia! :)

   Poista
 4. Tippuva hana on tosiaan paha, mutta vielä pahempi on palovaroitin, jonka paristo piipittää heikkenemistään! Se piippaus tulee niin harvoin, että ensin ei ole edes ihan varma. Ja yöllä sängyssä on niin väsynyt, ettei jaksaisi lähteä etsimään piipityksen lähdettä. Sen kohdistaminenkin on ihan mahdotonta, jos sattuu olemaan useita varoittimia vielä ylä- ja alakerrassa. Pitäisi keskellä yötä ensin etsiä se oikea varoitin, sitten raahata keittiötikkaat oikean alle, poistaa kansi (tätä en osaa ikinä, kerran revin väkisin koko paskan katosta irti, kun hermo meni) ja lopulta poistaa paristo. Eikö niihin voisi keksiä vaikka merkkivaloa mieluummin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että palovaroittimen pariston loppumisääni ja vielä yöllä on ärsyttävää! Yöllä pimeässä ääneen havahtuminen ja ongelman selvittäminen, että saisi piipityksen hiljenemään on puolinukuksissa melkoinen tehtävä.

   Merkkivalo olisi hyvä! :)

   Poista
 5. Yöllä semmoinenkin pieni ääni, jota ei päivällä edes kuule, kuulostaa hirveän kovalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja varsinkin niinä hetkinä, jolloin jääkaappi sattuu pitämään taukoa ääntelyssään. ;)

   Poista
 6. Kaikki toistuvat äänet on yöllä ärsyttäviä vaikka ne olisi pieniä. Sitä jää vaan kuuntelemaan koska tulee seuraava tip eikä osaa nukkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - sitä kuuntelee, että milloin tulee seuraava tip eikä uni tule silmään ennenkuin tip tip tip on saatu loppumaan. ;) Sama kuin kesällä ukkosella yöllä kuuntelen, milloin tulee seuraava jyrähdys/salamanväläys.

   Poista
 7. ... Meillä kahtena yönä toistuva ääni on ollut, ei suinkaan kovin pieni... "Äittääääää!" "Äittäääää!" ja tämä ääni vain kovenee... ;D

  VastaaPoista