lauantai 25. tammikuuta 2014

Ikävuosikymmen vaihtui

Ikä siirtyi alkamaan nelosella joku päivä sitten. :)

Mulla oli aikoinaan isot yksivuotissynttärit, joista on jäänyt merkintöjä lapsen kirjaan ja joitakin valokuvia. Paikalla oli paljon sukulaisia ja pöydällä oli runsaasti herkkuja. Täytekakun keskellä oli yksi kynttilä.:) Lapsuusvuosien synttäreitäni juhlittiin muutenkin innokkaasti. :)

Kymmenvuotissynttärini on jääneet hyvin mieleen. Olin huolissani, että keksisinkö synttäreilleni mukavaa ohjelmaa ja muistan puhuneeni äidille, että millaista ohjelmaa (seuraleikkejä) synttäreilleni kehittelisin. Sitä en kyllä muista, millaisia seuraleikkejä synttäreilläni loppujen lopuksi oli. ;)

18- ja 20-vuotissynttärit vietettiin kaveriporukan kesken. :) Muistaakseni kaverit oli järjestäneet ohjelmaa 18-vuotissynttäreille ja käytiin muun muassa laskemassa mäkeä. :)

Kolmikymppisteni aikoihin elämässä oli työtä, opiskelua ja asunnon etsintää. ;) Synttäreitä  kahviteltiin kotona.

Neljänkympin kunniaksi on herkuteltu kakuilla muutamaankin otteeseen. ;) Suuria synttärijuhlia ei ole ollut. ;)


36 kommenttia:

 1. Onnea, ja tervetuloa uudelle vuosikymmenelle. Jo muutaman vuoden kokemuksella voin kertoa, että hyvä ikä on ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:-)

   Varmasti nelikymppisenä on myös mukavaa.;-)

   Poista
 2. Lapsena synttärit olivat kyllä todella tärkeä juhla, mutta murrosiässä ei niinkään. Itse juhlin 18.vuotisia sukulaisten kanssa isosti. Seuraavan kerran 21.v. juhlia, mutta tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa. Kolmekymppiset ohitin mukavasti matkoilla. ;)

  Onnea uuteen ikävuosikymmeneen! Ne ovat vain numeroita, eivät sinua ihmisenä muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Näinhän se on, että ihminen pysyy loppujen lopuksi aika samantyyppisenä perusluonteeltaan - ainakin mä olen pysynyt. ;)

   Mäkin kävin tänään ostamassa itselleni sellaisen helposti takkuja selvittävän harjan ja tykästyin heti testattuani sitä. <3 Harja on helppo puhdistaakin irtohiuksista. :)

   Poista
 3. Onnea! Minä juhlistin kolmekymppisiä suht isosti. ---Seuraavan päivänkin muistan, se ei alkanut kovin hohdokkaasti... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Joskus juhlien jälkeinen päivä voi olla tahmea. ;)

   Poista
 4. Äidillä oli tänään synttärit ja sanoin sunkin tulleen tälle neljällä alkavalle luvulle justiinsa. Äiti vänkäsi vastaan ettei se Sirpa nyt niin vanha voi olla ja mää sanoin, että kai hän sen itse parhaiten tietää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidillesi hyvää syntymäpäivää!:-)

   Vuosikymmenet ovat kuluneet niin nopsaan, että sitä itsekin jää miettimään, että nyt olen keski-iässä ja juurihan mä vasta olin nuori.;-) Neljä ja nolla on ikämittarissa.;-)

   Poista
  2. Kerrotaan terveiset :) Äiti taitaa ajatella sut vielä sellaisena kun on viimeksi nähnyt :)

   Poista
  3. Sun täytyy näyttää mun kuva äidillesi, että on Sirpa nelikymppinen. ;-)

   Poista
 5. Onnea, onnea ja vielä kerran onnea. Perässä tullaan,mutta vasta siellä syksymmällä. Meitä 4 ja 0 juhlijoita taitaa olla melkoisen paljon kuten aikaisemmin jo tätä asiaa mietittiinkin blogissani. On hyvä olla -74:nelonen, koska meidän pitäisi olla juuri nyt parhaassa iässä. :)

  Muistan kuin eilisen päivän 18-vuotis synttärijuhlani, muutama kaveri tuli kylään ja isän kanssa käytiin hakemassa juhliini shampanjaa tai paremminkin taisi olla kuoharia. Muistan kuinka eräs kaverini toi minulle "banaamin" juu luit oikein, lahjaksi ja olivat toisen kaverini kanssa kirjoittaneet ison määrän tekstejä siihen banaani kuoreen. Kyseessä oli siis käyttöohjeet banaanille. Pistihän se väkisinkin minut repeämään isoon nauruun ja melkosen hauskaa meillä olikin porukalla, kun sille banaanille naurettiin varmaan monta päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukavaa on olla seitkytneljävuodelta! :-)

   Kiitoksia onnitteluista!:-)

   Bansku käyttöohjeilla kuulostaa ihanalta lahjalta!:-)

   Poista
 6. Lämpimät synttärionnittelut!! <3
  Mulla vaihtuu ikä kans muutaman vuoden päästä nelosella alkavaksi. Mieli tekisi juhlistaa ystävien kesken niitä, mutta katsotaan sitten, että miltä siinä kohtaa tuntuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!:-)

   Juhlatkin ovat mukavia ja niistä jää kivoja muistoja.:-)

   Poista
 7. Onnea syntymäpäivän johdosta! Kyllä sitä sopii kakkua maistellakin ;)

  VastaaPoista
 8. Myöhästyneet onnittelut ja halaukset ikätoverille ♥
  (Minä tulen perässä -sitten ensi kuussa.)

  VastaaPoista
 9. Vähän myöhäiset, mutta Lämpimät Onnittelut!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut pyöreistä kympeistä! ☺

  VastaaPoista