Löysin kotoani äitini käsialalla muistiin kirjoitetun ranskalaisen juustotortun ohjeen.
En ole vielä itse leiponut tätä. ;)
Tortun pohjan ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
4-6 rkl vettä
Täyte:
3 munaa
3 dl kermamaitoa
200 g juustoa
150 g kinkkua
suolaa
valkopippuria
Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin.
Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 225 asteessa puolikypsäksi 10 minuuttia.
Paloittele juusto ja kinkku 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Ruskista kinkku nopeasti kuumalla pannulla.
Vatkaa munat ja kermamaito sekaisin ja lisää joukkoon kinkku- ja juustokuutiot.
Mausta seos suolalla ja valkopippurilla ja kaada puolikypsän tortun päälle.
Paista kunnes munamaito on hyytynyt
Tässä tulee oma muunnosehdotukseni torttureseptiin, jos haluat makean tortun. :) Täytteeksi voisi sopia silloin esim. Philadelphia-maitosuklaatuorejuusto, jolloin pohja paistetaan ensin uunissa kypsäksi ja sen jälkeen lisätään pohjan päälle maitosuklaatuorejuusto. Tai varmaan voisi olla makoisa sellainenkin muunnos, jossa paistetun pohjan päälle laitettaisiin ensin maustamatonta tuorejuustoa ja sen päälle maitosuklaatuorejuustoa.
Makoisaa viikonloppua! :)
Juustokakku-unelmia, lääh! (Minulla on vielä maistamatta tuo maitosuklaatuorejuusto.)
VastaaPoistaMaitosuklaatuorejuusto on hyvää - sopii myös paahtoleivän kanssa! :) Ajattelin tänään ostaa keksejä ja sivellä tätä tuorejuustoa niiden päälle. ;)
PoistaNam, makeaa viikonloppua sinnekin ;-)
VastaaPoistaVarmasti herkullista!:-) Mukavaa viikonloppua!:-)
PoistaKuullostaa hyvältä, sekä makea että suolainen vaihtoehto :)
VastaaPoistaVoi leipoa vaikkapa molemmat - njam njam! :) Mun täytyy ehdottomasti testata tätä reseptiä - en muista syöneeni tämmöistä torttua. :)
PoistaNam, nam. Pitäisiköhän tänään leipoa jotain?
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa! :)
PoistaOtetaanpa tämäkin tehtävälistalle!:)
VastaaPoistaHerkullisen oloinen resepti!:-)
Poista