perjantai 19. huhtikuuta 2013

Juustokakun valmistusvaiheita kuvin

Murskaa Digestivekeksit käsillä olevalla työvälineellä. Mulla sellainen työväline on lasipurkki. :)
Puristele voi keksimurujen joukkoon niin, että seoksesta tulee suht tasainen.
Keksipohja tasoiteltuna vuokaan. Irtopohjan päälle on pingotettu leivinpaperi.
Sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu sekoitetaan tuorejuustoon. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä lötköiksi, puristetaan kuivemmiksi ja sekoitetaan vähäiseen määrään kiehuvaa vettä. Tämä liivatelehtinen vesi lirutetaan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
Vatkataan kerma kermavaahdoksi ja sekoitetaan tuorejuustoseokseen.
Tämä seos laitetaan keksipohjan päälle ja asetetaan jääkaappiin hyytymään mieluiten moneksi tunniksi. ;)
Liivateveteen sekoitetaan pari vajaata kahvikupillista mangososetta.

Tänään olin jo siirtymässä etsimään mangososetta kaupan lastenruokahyllystä, kun silmäni osuivat mangososetta sisältäviin pahvipakkauksiin kaupan hillohyllyssä. Löytyi siis! :)
Kaadoin liivatelehti-vesi-mangososeen tuorejuuston päälle. Nyt yritän pitää lusikkani erossa kakusta vielä vähän aikaa, että kakku hyytyisi lisää jääkaapissa. Tämä on kakun leipomisessa se vaikea vaihe minulle - täytteen hyytymisen odotteleminen. :D



24 kommenttia:

  1. Mun ainakin olisi ihan pakko salaa maistaa, jos tuollainen olisi mun jääkaapissa. Nam!

    Maukasta viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta viikonloppua!;-) Just tulin miesystävän kanssa kävelyltä niin kakun kutsu jääkaapista alkaa olla vastustamaton minulle :-) - miesystävä ei kakuista välitä.
      ;-)

      Poista
  2. Eikö sulla käynyt mitään roiskumisvahinkoja, kun ei yhtään näy sotkuja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin juuri pyyhkinyt tiskipöytää ennen kuin otin kuvia, kun tiskipöydässä oli (vanhoja) kahvitahroja. ;) Yleensä roiskin puserolle ja housuille taikinaa, mutta nyt vaatteet säilyivät puhtaina. :D

      Nykyinen vatkaimeni on hyvä, kun siinä ei ole kuin virransäätönappulat, ja semmoinen nappula, jolla irrotetaan vatkaavat osat puuttuu kokonaan ja vatkaavat osat vaan kierretään irti. :)

      Poista
  3. Ihanaa kakkua! Tää on just se samanlainen juustokakku kuin itsekin teen, paitsi että yleensä laitan päälle säilykepersikan viipaleita ja vielä ohuen liivatekuorrutteen sen liemestä. Ja en ole tavannut henkilöä joka ei tästä kakusta tykkäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söin jo kakusta maistiaispalat ja hyvää on!!!! :) Pohjan voi ja keksimurut sopivat erinomaisesti yhteen - samoin kermavaahto ja mascarpone sitruunalla terästettynä sekä mangosose. Njam! Persikkaviipaleetkin sopivat varmasti kakun päälle. :)

      Poista
  4. Näyttää tosi hyvältä!!! :) Täytyskin ite joku kerta kokeilla tämmöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen on helppo tehdä - kannattaa kokeilla. :) Hyvää on! :)

      Poista
  5. voih, tämä on yhtä kidutusta! En pystynyt edes katsomaan tuota loppuun, kun alkoi sylkirauhaset vuotamaan aivan valtoimenaan. Tuo on maailman ihaninta herkkua mitä olla voi!!!!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tuotti vaikeuksia (kuola valuen;)) odottaa kakun hyytymistä. :D

      Poista
    2. Itse hyökkäsin makea-kaapilleni ennen kuin edes sain luettua loppuun kakku-öpöstyksesi. Voi sinua! Täällä on mennyt alas omatekoinen o´boy suklaamössö, muutama viineri, mitähän vielä.. ei ne kyllä juustokakkua korvaa :)
      -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

      Poista
    3. Herkkuja ovat olleet nuo sinunkin syömäsi - njam njam! :)

      Poista
  6. Naaaaammmm!
    Tuo lasipurkki on mielenkiintoisen muotoinen - mitä siinä on ollu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista on! :)

      Lasipurkissa on ollut hunajaa (karhunmuotoinen lasipurkki) ja kantena on keltainen "muovihattu" karhulle. Ostin hunajan muistaakseni S-marketista - olisiko ollut viime vuonna. :)

      Poista
  7. Minäkin olen tehnyt joskus mangojuustokakkua. Kelpoa oli. Tosin miesihminen tekee niin paljon parempaa, että se saa tehdä juustokakut jos tarve on. Meillä ei yleensä olekaan, mutta oman sukunsa juhliin se on niitä tehnyt monia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakku sopii ihanasti niin arjen kuin juhlankin tilanteisiin. :)

      Poista
  8. Täytyy näyttää tyttärelle, joka on kakkuleipuriamatööri : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun leipomisessa kehittyy ;) - minä olen ihan alussa(juusto)kakkujenkin leipomisessa. ;)

      Poista
  9. Tuon tekeminen on ollut mielessä jo pitkään, mutta ei vaan ole tullut tehtyä. Ehkäpä minä nyt innostun...:)

    VastaaPoista
  10. Minä rakastan tätä kakkua ihan ylitse muiden :) minullekkin tuottaa hankaluutta tässä kakun valmistuksessa, se hetki kun joutuu odottamaan hyytymistä :)
    Kyllä pari palaa menee helposti ellei jopa kolmas :)

    Mukavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on herkullinen kakku. Söin aika nopsaan ekan kakun niin täytyy piakkoin tehdä uusi. ;) Hyytymistä on vaikea odotella. :)

      Aurinkoista keväistä viikkoa! :)

      Poista