perjantai 29. maaliskuuta 2013

Poimin haasteen mukaan

Nappasin Marjaanalta http://marjaananmaja.blogspot.fi/ mukaan haasteen. Haasteessa kerrotaan ensimmäisiä. :)

1. Ensimmäinen paras kaveri?
Mulla on kolme, joihin olen tutustunut alle kouluikäisenä ja kaikki ovat edelleen hyviä ystäviäni. Ihaan ekaan tutustuin vauvana (meillä on 5 kk ikäeroa) ja maattiin ekana kesänä vierekkäin viltillä, mistä on muistona valokuva - siitä se ystävyys lähti. :) Seuraavaan tutustuin joskus nelivuotiaana - hän asui samassa rapussa. :) Kolmanteen ystävättäreen tutustuin vanhempieni mökillä hiukan alle kouluikäisenä. :)

2. Ensimmäinen elokuvakokemus?
"Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?" - kävin muistaakseni silloin eka kertaa elokuvissa kotikaupungissani.
Elokuva on vuodelta 1988, kertoo Wikipedia. Mä en olisi muistanut vuotta. ;)

3. Ensimmäinen ulkomaanmatka?
Neuvostoliittoon (Leningradiin) 1982 tai 1983 - olin bussimatkalla äitini kanssa - ryhmämatka. Muistan vieläkin hotellin kerrossiivoojan, joka halusi ostaa farkkuja ja sukkahousuja. ;) Iisakinkirkko ja eläinhistoriallinen museo. Tumma limppu ja tee. Turisteille suunnattu kauppa. ;)

4. Ensimmäinen bändikeikka/konsertti/festarikokemus?
En ole varma oliko tämä ensimmäinen, mutta ensimmäinen, jonne olen varmuudella ostanut lipun (olen ollut kuuntelemassa ilmaisesityksiäkin). Mikko Kuustosen keikka Helsingin Kulttuuritalolla 1990-luvun alussa. Olimme kuuntelemassa Kuustosen keikkaa partioporukalla.

5. Ensimmäinen ravintolailta?
Abiturienttina penkkari-iltana Hyvinkään Rantasipissä. En käyttänyt noihin aikoihin lainkaan alkoholia, joten lienen nauttinut koko illan Coca Colaa. ;) Samana keväänä ylioppilasjuhlailtana oltiin Hämeenlinnassa Rantasipi Aulangolla.

6. Ensimmäinen suudelma? Tarkenna.
Mua oli joku suunnilleen samanikäinen poika pussannut kerran päivähoidossa. Olin pikkuisena tyttönä kertonut tästä ystävälleni, mutta itse en muista tapahtuneesta tarkemmin. ;)

7. Ensimmäinen salainen rakkaus?
Kun äidin muistiinpanoja lapsuudestani lueskelen niin se "salainen ihastus" lienee ollut suunnilleen samanikäinen poika päiväkodissa. ;)

8. Ensimmäinen harrastus?
Kävin mummon kanssa lasten tanhuharjoituksissa.

9. Ensimmäinen oma koti?
Tämä, jossa nyt asun, on ensimmäinen vuokrakotini.

10. Ensimmäinen työpaikka?
Olin tet-harjoittelussa apteekissa.

11. Ensimmäinen lukemasi blogi?
Se on ollut blogi Unto Mononen-kissasta.

Tämän haasteen saa blogistani poimia mukaan kuka vaan blogikävijöistä ja tulla kertomaan osallistumisestaan kommentteihin. :)
12 kommenttia:

 1. Olitpa nopea!

  Minäkin muistan penkkari-illan ravintolassa hyvin, koska minäkään en silloin koskenut alkoholipitoisiin juomiin ja litkin laillasi limsaa. Jotenkin mulla tuntui olevan tylsempää kuin muilla. Sittemmin opin tavoille ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä elelin suht tasaisesti nuorena ;) ja nykyäänkin. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne on ollut niin mielenpainuvia - paitsi nuo kaksi kohtaa (6. ja 7.).

   Poista
 3. Mieki oon ollu ryhmämatkalla "Lenskissä" vuonna 1982! Iisakin kirkko nähtiin (siellä oli Foucault'n heiluri) ja eläinmuseon mammutit ja mursut... ruoka oli pahaa ja porukka koko ajan kännissä - olin ainoa alaikäinen - ja enimmäkseen mökötin yksin hotellihuoneessa ja katoin liikennevaloja, jotka toimi läpi yön vaikkei ollu kulkijoitakaan. En halunnu lähtee balettiin enkä mihinkään, kun hävetti känninen äiti.
  Oliko se kauppa Beriozka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppa oli Beriozka - siellä oli erikoinen maksamissysteemi, että maksu suoritettiin eri kohdassa kauppaa kuin mistä tavarat sai mukaansa tai jotakin sen suuntaista. ;)

   Mäkin muistan heilurin, mammutit ja venäläisen oppaan, joka kulki ryhmän mukana. :)

   Tuohon aikaan Neuvostoliitossa oli joka kadunkulmassa joku lakaisemassa katua. :)

   Poista
 4. Roger Rabbit kestää hyvin aikaa, koska se oli meilläkin mieleinen elokuva vuosituhannen alussa. Sitä katseltiin VHS:ältä monta kertaa Siis V-V katseli. Mää katsoin vaan pari kertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa oli taitavasti tehty, kun ihmiset ja piirroshahmot seikkailivat sulavasti toistensa lomassa ja tapahtumia ja menoa riitti olematta liian jännä.:-) Ei ihme, että V-V tykkäsi.:-) Mäkin tykkäsin siitä leffasta.:-)

   Poista
 5. Kuinka kauan olet asunut tässä ensimmäisessä vuokrakodissa? Mulla on ollut neljä eri vuokra-asuntoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkään, mutta mitäs sitä vaihtamaan kerta hyvä on. :)

   Poista
  2. "Edukas" asua eikä ole pitkä matka minnekään. ;)

   Poista