perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kyselyjä

Mulle oli tullut liikuntaseuran kautta sähköpostiini kysely kotikaupunkini (koulu)liikuntakasvatusmuistoista - aiheesta tehdään näyttely. Vastasin heti! :) Aivan loistava näyttelyn aihe! :) Sain heti aamulla tuulettaa muistojani ja tunteitani noita oppitunteja kohtaan, kun kaikki ei liikuntaopetuksessa(kaan) mennyt kohdallani ihan putkeen eikä edes melkein.

Oikeastaan kaikille peruskoulusta jo päässeillekin voitaisiin lähettää  kysely, jolla kartoitettaisiin kokemuksia koulusta ja kouluopetuksesta. Tämän kartoituksen tuloksia analysoitaisiin ja käytettäisiin pohjana kouluopetuksen suunnittelussa sekä koulukiusaamisen poistamisessa.

Joku nainen soitti eilen ja sanoi, että minut on valittu terveysruokakyselyyn ja että olisiko minulla joku minuutti aikaa. :) Sanoin heti, etten voi kuulua kyselyn kohderyhmään, kun en syö välttämättä terveellisesti ja päätin puhelun kohteliaasti. :) Ruoassa maku menee minulla etusijalle.


12 kommenttia:

 1. Tuo oli hyvä argumentti! Puhelinmyyjien kanssa joutuu joskus olemaan todella luova, mutta tuo nyt ei ollut puhelinmyyntiä.
  Hauska näyttelyidea!

  VastaaPoista
 2. Minä yritän olla kohtelias puhelua päättäessäni. :)

  Näyttelyidea kiinnostaa varmasti laajalti, kun kaikilla koulussa olleilla on muistoja liikuntatunneita - hyviä tai huonoja tai molempia.

  VastaaPoista
 3. Saattoihan se olla puhelinmyyntiäkin; monet puhelinmyyjät on alkanu esittämään asiansa kuin olisivat jotain kyselyn tekijöitä, ja vasta muutaman kysymyksen jälkeen alkavat kaupata lehtiä.

  Miksei mulle tuu Rovaniemeltä tuollaista kyselyä koululiikunnasta... mullakin olis sananen sanottavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei päästy puhelussa mahdolliseen myyntivaiheeseen. Minäkin olen huomannut, että myynti naamioidaan välillä tutkimuksiksi, kun moni ihminen lopettaa puhelun myyntisanan kuullessaan. :)

   Toivottavasti Rovaniemeltäkin joskus tehdään aiheesta kysely. :)

   Poista
 4. Koululiikunnasta lukiessa kuulee heti tamburiinin äänen korvissaan :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä, etten ole ainoa, jolle tamburiinin ääni on piirtynyt lähtemättömästi mieleen.:-)

  Koulussa juostiin ympyrää salissa ja hypähdeltiin. Opettaja löi tahtia tamburiinilla.:-)

  VastaaPoista
 6. Mullakin olis sananen sanottavana koululiikunnasta, sen verran kammoisia muistoja ala-asteen liikunnasta on. Mutta on se vaan niin opettajasta kiinni, yläasteella oli mahtava opettaja liikunnassa ja se aina muutti minun mielipidettä kovastikin sitten aiempien vuosien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli kiva opettaja liikunnassa yläasteella - olen iloinen, että teinivuosilleni osui mukava liikunnanopettaja. :)

   Poista
 7. No mie vastasin kerran johki kyselyyn että joo mielelläni vastaan. Sessio olikin sitten aikas tuskallinen sekä miulle että kyselijälle, aiheena politiikka ja talouselämä, joka kysymykseen laitettiin vaihtoehto "en osaa sanoa".. :/

  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikka ja talous on kimuranttia. :) Mä aina sotkeudun siinä kohtaa gallupeissa, kun pitäisi vastata skaalalla "erittäin paljon samaa mieltä - erittäin paljon eri mieltä" ja ne kaikki vaihtoehdot siltä väliltä. :D

   Poista
 8. Vieläkin harmittaa parin opettajan toimet koulussa. Tekisi mieli kaivaa ne opettajat esiin (jos ovat enää hengissä) ja sanoa, mitä tekivät pienen tytön itsetunnolle! Hyvä kysely. Yritän olla kohtelias kyselijöille, jos suinkin jaksan ja aihe on yhtään mielestäni järkevä. Aina ei ole : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samat fiilikset. Ensimmäinen, pelottavin opettajani ei ole enää elossa.

   Lapsena/nuorena ajattelin, että vain suunnilleen minä koen pelkoa ja epävarmuutta kouluopetuksen ja koulukiusaamisen takia. Blogeja lukiessa olen huomannut, etten ole ollutkaan ainoa.

   Poista