keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lisää herkkuja

Minä aloin kaivelemaan makumuistiani ja 1980-luvun alusta on jäänyt mieleen todella herkullinen makuelämys, joka koostui voista, puurohiutaleista ja kaakaosta pyöritellyistä palloista. Ohje on ollut aikoinaan yhdessä lasten ja nuorten lehdessä, mutta ohje oli minulta matkan varrella kadonnut.
Googletin samalla kertaa kookosrasvan, kaurahiutaleet ja kaakaon ja hakukone onneksi heti tajusi, että halusin tietää kookospallojen reseptin. :) En itse muistanut tämän herkun nimeä.  Tein kookospalloja lapsena yhdessä äidin kanssa ja olivat hyviä! :) En tykännyt kookoshiutaleista niin meillä tehtiin tätä herkkua kookoshiutaleilla sekä ilman kookoshiutaleita. Ilmeisesti kookosrasvan tilalla käytetään voita tai margariinia.

Sitten resepti, joka kuullostaa myös herkulliselta:

Vaniljavoikiisseli

75 g margariinia tai voita

1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria

1 munankeltuainen tai valkuainen
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa voi. Lisää muut ainekset ja vatkaa hyvin. Seurauksena on 1 annos vaniljavoikiisseliä. :) Tämän voi koristella/maustaa 1/2 - 1 ruokalusikallisella pikakahvia ja/tai 1/2 ruokalusikallisella kaakaojauhetta.



2 kommenttia:

  1. Tämä kuullostaa hyvältä :) Ja pikakahviruokalusikallisen kanssa vielä paremmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella herkullisen kuuloinen! Minä en yhtään muista, mistä olen poiminut tämän reseptin mukaan - käsinkirjoitetulla lapulla se on. :) Minäkin aion kokeilla tätä kiisseliä ja kookospallojakin täytyy tehdä jossakin vaiheessa - jätän vaan ne kookoshiutaleet pois. Muistan, että kotona oli "vääntöä" kookoshiutaleista :D ja kompromissiksi tuli, että osaan palloista laitettiin päälle kookoshiutaleita ja osaan ei.

      Poista