torstai 31. tammikuuta 2013

Viime päivien sattumuksia

Perjantain ja lauantain välisenä yönä heräsin siihen, että jossakin nakutettiin. Ensin ihmettelin unenpöppörössä, että pitääpä kissa kummallista ääntä ja että mitäköhän se oikein puuhaa, mutta sitten tajusin, ettei ääni ole lähtöisin kissan touhuista. Joku vasaroi vähän yli yksi yöllä! Tämä on öisin aika hiljainen talo, joten joku muukin on varmaan havahtunut ja ihmetellyt erikoista vasaroimisaikaa. :D

Onneksi sain aika pian uudelleen unen päästä kiinni, mutta sitten näin painajaista. Unessa joku yritti tunkeutua eteiseen rappukäytävän puolelta vasaroimalla seinää ja unessa seinä alkoi murtumaan.

Herättyäni oli pakko mennä katsomaan ja todeta, että onneksi seinä on ehjä. :)

Yhtenä päivänä päivällä soi ovikello. Kurkkasin ovisilmästä ja rapussa oli joku mies. Nuorena päästin miltei kaikki ovikellon soittajat sisään, mutta sittemmin olen tullut varovaisemmaksi. Mies oli edelleen rapussa, kun seuraavan kerran katsoin ovisilmästä, ja sitten raotin hiukan ovea, kurkistin ulos ja kysyin asiaansa. Hän oli liikkeellä siivousasioissa (eli myi pölynimureita). Kurkin koko ajan taakseni ettei kissa karkaa rappuun, kun kissa hiippaili lähemmäs ovea. Sanoin, että minulla on jo pölynimuri ja että kissa karkaa kohta rappuun, ja suljin oven.

20 kommenttia:

 1. Mää olen luullut, että pölyimurikauppiaat on kokonaan kadonneet :) Mutta ei siitä kyllä kauaa ole kun tuli telkkarista dokumentti miten raskasta työtä se on.

  VastaaPoista
 2. Rankkaa työtä on. Ei pölynimurikauppiaita taida olla enää niin paljon kuin takavuosina. Rupesin miettimään, että tämä oli 2. kerta näihin 9 vuoteen, kun oven takana oli pölynimurikauppias. Kerran kauppias yritti myydä minulle imuria, kun sanoi, että kissani tuottaa varmasti imuroitavaa pölyä ja karvaa.:-)

  VastaaPoista
 3. Kaksi kertaa on minunkin oven takana pölynimuri kauppias käynyt. Totesin että mun pieni imuri riittää hyvin yksiön siivoamiseen. :)
  Asuin silloin vielä yksiössä.

  VastaaPoista
 4. Mun imuri on kanssa toiminut hyvin - ostin sen yli 9 vuotta sitten huutokaupasta.:-)

  VastaaPoista
 5. Me ollaan asuttu tässä vuodesta -98 ja kerran kävi imurikauppias, joka ei kyllä alkanut edes kaupata, kun kysyttäessä kerroin, että on kaksi imuria, ja merkitkin muistin. Toinen oli ihan vasta ostettu. Ehdotin isännälle, että ostetaan toinen imuri vinttiin, ettei tarvi rontata portaita pitkin imuria ylös alas. Se sanoi, että eikä osteta, hän voi vaikka imuroida sen vintin. Kertaakaan ei tainnut imuroida, ja viimein ostin itse sen toisen imurin.

  Ja löysin tuttuja asioita sun itsestäsi kertomista asioista. Mieki haaveilin koulussa, enkä kuunnellu, tykkään rennoista vaatteista - ei tartte näyttää hienolta - ja silittäminen on mun mielestä turhaa. Koulussa (yläasteella) kiusattiin. Liikunnassa olin huono, mutta rytmitajua on - vaan ei koordinaatiokykyä että osaisin tanssia. Aerobiciä ja latinalaistanssia oon kokeillu sen verran että tiiän, ettei taitu. Ja uimahallissa oon oppinu uskaltautuun syvään päähän ja oikeasti uimaan vasta viime vuosina, kun kaveri melkein kädestä pitäen vei minut sinne. Kyllä mie järvessä tai vaikka meressä uin, vaikka tietäisin että alla olis kuinka syvää, mutta kun uimahallissa NÄKEE sen syvyyden, niin se on kauhistus. Ja ne röörit, jotka vaihtaa sitä vettä...

  Kiitos, kun vinkkasit tästä mulle! Änkesin itteni lukijaksi, mutta sen jälkeen, kun vaihdoin kuvani, on tullu lukijaluetteloihin pelkkä harmaa siluetti eikä kuvaa lain. Mutta haitanneeko tuo...

  VastaaPoista
 6. Moikka!Tulin kurkkaan uuteen blogiisi.Edelleen en ole omaani päivittänyt.Pikkasen huono-omatunto.Mulla on ollut kumma unijakso.Nään ihan ihme unia ja mietin pitkin päivää jotain juttua,oliko unta vai totta.
  t:Nelijalkaiset & Soile

  VastaaPoista
 7. Nyt näkyy kuva. :)

  Minä olen semmoinen, että huiskaisen vaatteet suoraan pyykkinarulta päälle - vaatteet eivät aina ehdi edes vaatehuoneeseen asti, kun ne ovat jo uudelleen käytössä. :)

  Kahdessa kerroksessa asuttaessa on hyvä olla kaksi imuria niin ei tarvitse viedä imuria edestakaisin. :)

  Jos minulta lähtisi avainrenksu jalasta uimalan altaan syvässä päässä ja putoaisi pohjaan niin joku muu joutuisi noutamaan sen avaimen pohjalta.

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa tänne uuteenkin blogiin! Kollon blogikin alkaa päivittymään sitten, kun Vuodatus taas toimii.

  Välillä unet ovat niin eläviä ettei ole varma aamulla oliko se unta.

  Nelijalkaisille rapsutukset!

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa Bloggeriin! Toivottavasti Vuodatuskin toimii taas pian, sillä Kollon kuulumisia on myös mukava lukea!

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia! :) Toivottavasti Vuodatuskin alkaa pian pelittämään.

  Ja lukijoitakin alkaa kertyä - tervetuloa kaikille! :)

  VastaaPoista
 11. Pölynimurikauppias?? Niitäkö vielä on! Voi kun oli mukavia paljastuksia susta tuolla aiemmissa postauksissa ;)Ja kiva kun pystyn vihdoin kommentoimaan!!!
  Joo-o, unet on kyllä ihmeellinen maailma.
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 12. Unet ovat merkillisiä - kai aivot niiden kautta käsittelevät jotakin. :)

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa Myrskylle ja emännälle! :)

  VastaaPoista
 14. Hmm, minun täytyy tunnustaa, että joskus kotoa pois muutettuani taisin vasaroida seinää kello yksi yöllä, kunnes naapurit soittivat. Enpä tullut ilmeisesti ajatelleeksi, että joku voisi siihen aikaan nukkuakin...

  VastaaPoista
 15. Voihan sitä joskus satunnaiseen
  vasaroidakin.:-) Tämän talon vasaroitsija
  nakutti pitkin lauantaita, mutta sitten sai ilmeisesti projektin valmiiksi.:-)

  VastaaPoista
 16. Minäkin löysin tieni tänne. Muistin tuosta unestasi, että yhteen aikaan näin jatkuvasti unia, että asuntooni joku pääsi porraskäytävästä, jostain syystä ovi ei ollut kunnolla kiinni, tai jollakin ulkopuolisella oli avain. Inhottavaa herätä siihen tunteeseen, että joku tunkeutuu seinän läpi omaan kotiin.

  VastaaPoista
 17. Tervetuloa lukijoiksi Saila ja Paula! :)

  Koti on niin tärkeä paikka ja on kamalaa, jos sinne tunkeudutaan unessa luvatta. Oikeasta elämästä puhumattakaan.

  Oli kurja tunne, kun vuosia sitten jakku varastettiin patiolta tuulettumasta. Tekijä kiipesi aidan yli tai ali, kun minä olin nukkumassa tässä asunnossa.

  VastaaPoista
 18. Sattuiko imurikauppias olemaan Hedengreniltä? Esittelevät itsensä tyyliin "Oletteko herra/rouva Sukunimi? Olen Koko Nimi ja edustan Hedengreniä, tässä on korttini", eikä myyntitarkoitus käy vielä tässä vaiheessa lainkaan ilmi.

  Itse olen törmännyt näihin tyyppeihin kahdesti. Ovat myyntityössään varsin aggressiivisia ja kutsuvat itsensä sisään erittäin nopeasti. Ensimmäisellä kerralla olin täysin typertynyt, kun imurikauppias ilmoitti "tulevansa nyt sisään kysymään kysymyksiä" ja tajusin vain vaivoin sanoa "et muuten tule", kun tyyppi oli jo puskemassa kynnyksen yli.

  Minuakin inhottaa yli kaiken tunne, että joku tulisi kotiini luvatta.

  VastaaPoista
 19. Myyntiedustaja oli juuri tuosta firmasta! Ensin ajattelin, että kysymyksessä on joku siivousvälinetarvikkeiden tarvekartoitus kotitalouksille - tavallaan onkin.:) Mulla oli ovi niin vähän auki ettei ohi päässyt - ei kissa eikä myyntiedustaja. :D

  Sanoin oven raosta, että vanha imurini riittää hyvin minun siivoustarpeisiini. :)

  Huh, jos joku tunkeutuisi luvatta kotiin niin sen jälkeen voisi olla vaikeaa saavuttaa kotona turvallista oloa.

  VastaaPoista